Notícies
Laia Llobera, Eva Arnal i Txema Castiella guanyen els Premis Literaris Alella 2011

Laia Llobera. Premi Maria OleartCan Lleonart va acollir el 22 d´octubre el lliurament dels Premis Literaris Alella 2011. Amb 15 anys de trajectòria, aquesta iniciativa cultural que pretén promoure la creació literària i recordar tres persones que han deixat una forta petjada al municipi s'ha anat consolidant any rere any fins a convertir-se en una cita esperada pels afeccionats al món literari. L´alta participació, amb més d´un centenar d´obres presentades, i la qualitat dels treballs demostren el bon moment que viuen aquests premis.

Les obres guanyadores
La barcelonina Laia Llobera (en la foto) amb l´obra Més enllà dels grills va ser la guanyadora de la quinzena edició del premi de poesia Alella a Maria Oleart.  El jurat -format per Montserrat Abelló, Joana Bel i J.M.Calleja- va valorar l´aposta pel risc, l'experimentació i la utilització de noves formes de llenguatge que fa l´autora amb aquest treball. El més veterà dels premis literaris alellencs ha rebut enguany un total de 21 obres.

Més participatiu ha estat, però, el certamen de contes Alella a Guida Alzina, que ha rebut 71 treballs en la seva onzena edició. Els membres del jurat -Sebastià Alzamora, Eduard Miró i Joan Riambau- van decidir per unanimitat atorgar el premi a l´obra Quatre-cents grams de llomillo de la barcelonina Eva Arnal. El jurat va constatar l´alta participació i la qualitat literària de bona part del les obres presentades i va destacar la senzillesa, l´arquitectura sòlida i la profunda humanitat dels personatges de l´obra guanyadora. Quatre-cents grams de llomillo és un relat amb evocacions d´infantesa, que l´autora va voler dedicar a la seva àvia en el moment de recollir el premi.

El certamen de relats d´astronomia Alella a Isidre Pòlit també guanya adeptes. Enguany ha rebut dotze propostes, el doble que a les edicions anteriors. El premi va ser per al barceloní Txema Castiella Viu per l´obra Regal d´aniversari, un treball senzill, original, ben estructurat i molt visual, segons la valoració de jurat.

Acta del veredicte dels jurats.

Informació publicada el 24 d'octubre de 2011