Versió per imprimir
TERTÚLIES

SOR LUCIA CARAM PRESENTA, #INVULNERABLES

Sor Lucia Caram

Dijous 4 d'abril a les 19h a les golfes de Can Lleonart.

#invulnerables és un programa de lluita contra la pobresa infantil en què es treballa per garantir la igualtat d'oportunitats dels nens, per trencar el cercle de la pobresa hereditària i per promoure la col•laboració publico-privada. Aquest projecte està dirigit a famílies seleccionades per serveis socials o entitats del tercer sector, amb nens i nenes d'edats compreses entre 0 i 18 anys, en procés d'atenció social. L'element innovador d'#invulnerables és el treball en xarxa entre els agents del territori tant públics com privats. La Fundació Barça, la Generalitat, l'Obra Social La Caixa i la Fundació Rosa Oriol encapçalen aquesta aliança.

Amb la col·laboració de la Penya Barcelonista d'Alella

Gratuït (cal recollir l'entrada a partir del 21 de març)

En primera persona. EL DELICTE DE SER LLIURE PENSADOR

Milthon Robles

Dijous 11 d'abril a les 19h a les golfes de Can Lleonart

A càrrec de Milthon Robles, Periodista hondureny perseguit.

Robles ha patit al seu país amenaces cap a ell i la seva família, tant per les autoritats governamentals com pel crim organitzat (les anomenades “maras”), tres intents d'assassinat i un segrest amb violència que el va fer patir per la seva vida i el va empènyer a exiliar-se a Catalunya.

A Hondures, aquest periodista d'investigació era considerat un perill per a la corrupció generalitzada imperant al país, que controla fins i tot els mitjans de comunicació i els principals gremis de periodistes.

Gratuït (cal recollir l'entrada a partir del 28 de març)

Programat per la Comissió de Cooperació Internacional

GAETANO DONIZETTI (1797-1848)

Joan Vives

Dijous 25 d'abril a les 20h a les golfes de Can Lleonart

A càrrec de Joan Vives, músic, divulgador musical i locutor-redactor de Catalunya Música.

Nascut Bèrgamo i treballador incansable, és autor de més de 70 òperes. Donizetti connecta la tradició bel cantista amb un romanticisme encès, reforçant les seves obres amb escenes concertants de solistes, efectes corals i una cuidada orquestració. Li agradava a més dirigir els assajos, adaptar la partitura a les característiques dels cantants i encapçalar l'estrena personalment. També s'ocupava de les tasques de gestió i management, sense perdre el seu bon tracte i la cordialitat amb la gent del seu entorn.

Gratuït (cal recollir l'entrada a partir del 11 d'abril)

FAKE NEWS VERSUS PERIODISME D'INVESTIGACIÓ DE QUALITAT

Glòria Serra

Dijous 2 de maig a les 19h a les Golfes de Can Lleonart

A càrrec de Glòria Serra, La seva carrera professional va començar als informatius de Ràdio Barcelona, de la Cadena SER, i a Hora 25.

Una estona per revisar les funcions que fan els mitjans de comunicació a les societats democràtiques i com es plantegen el rigor i l'ètica professional per diferenciar entre la bona i mala informació. La importància d'assegurar la qualitat i la veritat de la informació que arriba als ciutadans i quin són els drets i recursos que tenim per exigir-la.

Gratuït (cal recollir l'entrada a partir del 23 d'abril)

En primera persona. MIRA'M ALS ULLS!

Miriam Hatibi

Dijous 16 de maig, 19h, golfes de Can Lleonart

A càrrec de Míriam Hatibi, activista a favor de la diversitat cultural.

A partir de la seva pròpia experiència, Míriam Hatibi relata, en primera persona, el descobriment de «ser diferent» i la construcció d'una identitat plural. En un to proper, amb enorme intel•ligència i agudesa, desmunta tòpics i estereotips sobre la diversitat, i reflexiona sobre els conceptes d'integració, assimilació, tolerància i convivència.

Gratuït (cal recollir l'entrada a partir del 2 maig)

Programat per la Comissió de Cooperació Internacional

EL LLARG ADEU (a Espanya)

Vicenç Villatoro

Dijous 6 de juny a les 19h a les golfes de Can Lleonart

A càrrec de Vicenç Villatoro, escriptor, periodista i polític català

Fa ja més de cent anys, Joan Maragall acabava la seva "Oda a Espanya" amb un contundent: "Adéu, Espanya". Era en plena crisi del 98, després de la derrota espanyola en la guerra amb els Estats Units. Però era també el moment en el que es posaven de manifest les fortes diferències de visió entre la major part de la societat catalana i de la societat espanyola en temes essencials: l'accés a la modernitat, l'economia, la diversitat de llengües... Unes diferències que venien de lluny i que han dibuixat dues societats molt allunyades. Durant tot el segle XX i part del XXI, la disjuntiva que plantejava Maragall fa més de cent anys ha marcat la política catalana i l'espanyola. I marca encara la d'avui mateix.

Gratuït (cal recollir l'entrada a partir del 23 de maig)

Pujar al principi de la pàgina