Serveis socials

Grup de Suport i Ajuda Mútua a persones cuidadores

Grup de Suport i Ajuda Mútua

L'Ajuntament, amb la colˇlaboraciķ de la Diputaciķ de Barcelona i la Federaciķ d'Associacions de Malalts d'Alzheimer, promou la creaciķ d'un grup de suport emocional i ajuda mútua, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores no professionals i de les persones en situaciķ de dependčncia. Es tracta d'un recurs que pretén donar suport i afavorir la relaciķ entre persones cuidadores que comparteixen una mateixa problemātica, per tal que se sentin recolzades en el procés de cura de la persona en situaciķ de dependčncia. El servei, que estarā dinamitzat per un psicōleg, té una durada de 10 sessions d'una hora i mitja. Les reunions es faran els dimarts a les golfes de Can Lleonart.

Les persones interessades a participar-hi han poden fer la inscripciķ emplenant aquest formulari o presencialment a l'Ārea de Serveis a les Persones i a l'OAC. 

Objectiu general

  • L'objectiu general del Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua és millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores no professionals i de les persones en situaciķ de dependčncia.
  • Es tracta d'un recurs que promou el suport emocional i la relaciķ entre persones cuidadores que comparteixen una mateixa problemātica, per tal que se sentin recolzades en el procés de cura de la persona en situaciķ de dependčncia. No és una activitat de formaciķ.

 Els objectius específics:

  • Generar vincles de relaciķ, recolzament i d'ajuda mútua entre les persones cuidadores perquč puguin compartir l´experičncia de cuidar d'una manera satisfactōria.
  • Oferir estratčgies al cuidador perquč gestioni favorablement necessitats i conflictes.
  • Donar suport al cuidador per a la gestiķ d'emocions i sentiments que surtin durant el procés de cura per tal de prevenir i evitar situacions d'esgotament.
  • Informar als cuidadors dels diferents recursos de suport del seu territori o de les diferents entitats públiques i privades.

Poblaciķ destinatāria

El Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM) estā adreįat a les persones cuidadores no professionals de persones en situaciķ de dependčncia.

Les persones que participin s'han de comprometre a:

  • Voler compartir les seva experičncia de cuidadora amb les altres persones que es troben en la mateixa situaciķ que ella.
  • Assistir a totes les sessions

Compta amb l'ajut d'un psicōleg i té una durada de 10 sessions d´una hora i mitja.

Formulari d'inscripciķ

Més informaciķ en aquest enllaį