Jornades de la Gent Gran Activa
Jornades Gent Gran
Fulletķ Gent Gran

Fulletķ Gent Gran

Fitxer: Fulleto_Gent_Gran_2017.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pāgines: 2
Mida: 318,47 kB

10es JORNADES DE LA GENT GRAN ACTIVA 

76č HOMENATGE A LA VELLESA

del 15 al 28 de maig de 2017 


L'Ajuntament d’Alella es complau a convidar a totes les persones grans, familiars i amistats a participar al reconeixement del poble a les seves grans persones. 

Enguany celebrem 10 anys de les Jornades i aprofitem aquest desč aniverari per sortir al carrer, ampliar els dies de celebraciķ i obrir les activitats a la colˇlaboraciķ de les entitats per fer-les més participatives i promoure les relacions intergeneracionals i familiars. 

DILLUNS 15 DE MAIG

●   18h  - Casal de la Gent Gran Can Gaza

Inauguraciķ 10es Jornades de la Gent Gran activa, amb un recull fotogrāfic dels 10 anys acompanyat dels treballs realitzats al curs de manualitats de l’Associaciķ de Gent Gran d’Alella. La podreu visitar del 15 al 31 de maig, de dilluns a dissabte, de 10 a 13h i de 17 a 20h. 

DIMARTS 16 DE MAIG

●  8h - Carrer de Les Heures

Sortida al Castell de Montsonís. Organitzat per l’Associaciķ de Gent Gran d’Alella  Preu: 49€


DIMECRES 17 DE MAIG


●  10h - Llar d'infants municipal Els Pinyons

6č Taller d’art intergeneracional “Fem 10 anys!”. La llar d’infants municipal Els Pinyons i el grup de manualitats de l’Associaciķ de Gent Gran d’Alella s’uneixen per regalar una bonica decoraciķ per celebrar els 10 anys de les Jornades.

●   16.30h - Residčncia Fundaciķ Aymar i Puig

Lectura oberta de poesies a cārrec dels usuaris i usuāries de la residčncia i persones voluntāries. 

●  17h - Casal de la Gent Gran Can Gaza 

Taller de fotografia amb mōbil. El jovent de l’Espai Jove ofereix un taller per cončixer les funcions bāsiques per editar fotos des de l’aplicaciķ d’Instagram, la xarxa social més visual i creativa, en la quč milions de persones comparteixen imatges del seu dia a dia. Cal portar els mōbils ben carregats per practicar in situ. 

DIJOUS 18 DE MAIG


●  16.30h - Pati del Casal de la Gent Gran Can Gaza 

Rutes saludables per Alella. Caminada en grup per cončixer els “Itineraris saludables” (recorregut 6km). A les persones participants se’ls prendrā la tensiķ arterial al final de l’activitat i se'ls ensenyarā a prendre les pulsacions. Finalitzarā amb un berenar saludable.

● 17h – Residčncia Els Rosers 

Lectura oberta de poesies a cārrec dels usuaris i usuāries de la residčncia i persones voluntāries. 

DIVENDRES 19 DE MAIG


●   11h -  Plaįa de l'Ajuntament

 Exhibiciķ de boccia: esport paralímpic (petanca adaptada). A cārrec de la Llar La Gavina

●  17.30h - Pati del Casal de la Gent Gran Can Gaza

Súper guateque a Can Gaza: Concert de la Coral Municipal i espectacle amb els Marxosos d’Ocata. 

DISSABTE 20 DE MAIG


●  12h - Plaįa de l'Ajuntament

Classe popular de ball social i country. Sergi "el nen", professor de ball, ens ensenyarā passos bāsics de la bachata, la salsa, el txa-txa-txa, la xirigota, balls en línia, etc. acompanyat de les exhibicions dels grups de country de Can Gaza i el de l’Associaciķ de Dones Montserrat Roig.

●  17.30h - Terrassa del Restaurant Els Garrofers

Taller de risoterāpia. El riure és actiu, creatiu, obert, contagiķs, generador i universal i pot ajudar-nos a millorar la nostra qualitat de vida, la nostra salut i, sobretot, el nostre estat d’ānim. Aprendrem tčcniques divertides i útils a l’aire lliure i finalitzarem amb una copa de vi de la DO Alella. 

DIUMENGE 21 DE MAIG


●  12h - Plaįa de l'Ajuntament

"Alella desfila" amb la gent gran activa i bella!

DILLUNS 22 DE MAIG


●  10.30h - Biblioteca Ferrer i Guārdia 

Teatre de contes. Reviurem un conte de tota la vida amb els avis i āvies de la Residčncia els Rosers. 

●  19h - Can Manyé

Colˇloqui amb "Les Cuineres de Sils". Parlarem de la seva experičncia en la recuperaciķ i preservaciķ del patrimoni gastronōmic de Sils que resta en la memōria dels avis i āvies, les seves activitats i publicacions, i també el projecte que han posat en marxa i que, sense enganys ni trampes, han titulat "La cuina dels flavonoides, receptes per a la trempera". 

DIMARTS 23 DE MAIG

●  10.30 a 11.30h - Piscina de la Residčncia Les Hortčnsies

Taller d’Aquagym.

Modalitat de fitness aquātic per millorar la condiciķ física i la recuperaciķ de lesions. Es treballen diferents grups musculars mitjanįant exercicis dins l'aigua. Adreįat a tot tipus de persones.

●  16 a 20h - Casal de la Gent Gran Can Gaza

Colˇloqui 5č Open de dōmino i 6č Open de canastra. Un clāssic de les Jornades per provar l'estratčgia i la sort, organitzat per l'Associaciķ de Gent Gran d'Alella. Preu: 3€

DIMECRES 24 DE MAIG 


●  
10.30h - Casal de la Gent Gran Can Gaza

Xerrada Informativa sobre les voluntats anticipades, a cārrec de Dolors Fuguet, treballadora social del Consultori d’Alella. Si un dia patiu una malaltia incurable i discapacitant, com podeu assegurar-vos que les cures que rebreu seran les que realment voleu? La declaraciķ de voluntats anticipades és un document en el qual podeu deixar constāncia de quin tractament mčdic voleu rebre. El podeu redactar, fins i tot, quan no patiu cap malaltia.

DIJOUS 25 DE MAIG 

●  10.30h - Escola bressol El Campanar

Anem de festa a El Campanar amb l’actuaciķ del musical “ADDA Mia”. La canalla ens convida a una festa per cantar i ballar les canįons de Mamma Mia. L’Associaciķ de Dones Montserrat Roig realitzarā una actuaciķ del seu espectacle “ADDA Mia”. 

●  17.30h - Plaįa de Can Patatina (C/ Santa Teresa) 

Taller prāctic dels "remeis de l’āvia" i exhibiciķ de puntes de coixí i altres labors. A cārrec de I love Bio (Herboristeria del Mercat Municipal) i Friselina, l’espai de labors. Ens trobarem per parlar de salut, de tot allō que ens ajuda a cuidar-nos amb remeis de tota la vida, i gaudir de les aficions com les labors. Tot prenent una infusiķ, es podran resoldre dubtes tant de remeis com de labors. 

DIVENDRES 26 DE MAIG 

●  11h - Carrer del Mig 

Creps i somriures. Taller creatius de cuina i fotografia organitzat per la Fundaciķ Germans Aymar i Puig i la Fundaciķ Tutelar Santa Clara. 

●  16.30h - Parquing Autocars Font 

Sortida al Teatre Tivoli: Gente Bien, de La Cubana. Un musical basat en un sainet molt divertit escrit per Santiago Rusiņol al 1917. Un “especial” viatge en el temps on els personatges de Rusiņol ens descobreixen que la necessitat d’aparentar no té mesura, ni čpoca ni data de caducitat. Direcciķ: Jordi Milán. Duraciķ: 130min. Preu: 25€

Les places sķn limitades i s’atorgaran per ordre d’inscripciķ. Recollir el tiquet al Casal de la Gent Gran i fer l’ingrés al compte de la Caixa ES87 2100 3238 7322 0012 8863, especificant: Cubana, nom i cognom de l’assistent (Pagament abans del dia 2/8 de maig). Enviar comprovant de pagament a alella.homenatge@alella.cat o entregar-lo al Casal de la Gent Gran.

DISSABTE 27 DE MAIG

●  12h -Biblioteca Ferrer i Guārdia 

Paraules des d’Alella. Els i les participants a l’ediciķ “Relats des d’Alella” d’enguany posaran veu al seu relat. Compartirem el gust per la lectura i l’escriptura, tot recordant les vivčncies de les persones grans del poble. 

●  19h - Casal de la Gent Gran Can Gaza

Pica-pica i ball amb el duo musical Mandrāgora, organitzat per l’Associaciķ de Gent Gran d’Alella. Preu: 7€. 

DIUMENGE 28 DE MAIG

 13.30h -Pavellķ Municipal Abelardo Vera 

76č dinar d’Homenatge a la Vellesa. Dinar d’homenatge a la gent gran amb el tradicional arrōs, felicitacions a les parelles que celebren les seves Noces d’Or i actuaciķ d’una orquestra.

Gratuīt per a les persones majors de 65 anys que viuen a Alella. Per a les persones que no viuen a Alella, perō sķn sōcies de l’Associaciķ de Gent Gran d’Alella, el preu és de 7’5€. Pels acompanyants, el preu del tiquet és de 15€. Fer l’ingrés al compte de La Caixa ES87 2100 3238 7322 0012 8863, especificant: Dinar, nom i cognoms acompanyant, nom i cognoms avi o āvia. Enviar comprovant de pagament a alella.homenatge@alella.cat o entregar-lo al Casal de la Gent Gran.


INFORMACIĶ, INSCRIPCIONS I RECOLLIDA DE TIQUETS

INFORMACIĶ, INSCRIPCIONS I RECOLLIDA DELS TIQUETS PER L’ASSISTČNCIA AL DINAR (seients numerats)

Dilluns 24 i divendres 28 d'abril i 5 de maig, de 10 a 13h

Dimecres 4 i 11 de maig, d'11 a 14h

Casal de la Gent Gran (Can Gaza) Av. Sant Josep de Calassanį, 23 Tel. 93 540 05 21 / 671 086 748 (alella.homenatge@alella.cat)

Tots els tallers sķn gratuīts.

Durant tota les Jornades (del 15 al 28 de maig), les persones majors de 65 anys podran accedir al Complex Esportiu Municipal de forma gratuīta i gaudir dels vestuaris, piscina, sauna i del jacuzzi, així com la resta de serveis del Complex. L’horari de dilluns a divendres és de 7h a 23h, ininterrompudament, dissabte és de 8h a 20h i diumenge és de 9 a 14h. Cal portar el DNI. 

PARAULES DES D'ALELLA

PARAULES DES D'ALELLA
8č RECULL 'RELATS DES D'ALELLA'
Anima’t a escriure el teu relat, cada any en som més! Volem que donar a cončixer les vostres histōries, vivčncies, ančcdotes, records... Tots els relats seran recopilats en una publicaciķ. El tema és lliure, escrit en prosa en catalā o castellā. Cal lliurar el relat a la Biblioteca Ferrer i Guārdia abans del 10 de maig a les 20h. (Hort de la Rectoria, 2. Telf. 93 555 90 55)


A LES XARXES SOCIALS

A Instagram podeu utilitzar #elsgransdecasa per fer un homenatge a totes aquelles grans persones de la vostra vida, amb una fotografia d’elles o bé algun paisatge o objecte que els homenatgi i/o els recordi. Totes les fotos formaran part de l’exposiciķ colˇlectiva que podreu veure durant el 76č dinar d’Homenatge a la Vellesa. 

 

Fotos d'edicions anteriors

Cinquenes Jornades per a la Gent Gran  Cinquenes Jornades per a la Gent Gran  Cinquenes Jornades per a la Gent Gran Jornades gent gran Jornades gent gran Jornades gent gran Jornades gent gran

Informaciķ publicada el 10 d'abril de 2017