Versió per imprimir
FESTA SEGURA

 AFECTACIONS VIÀRIES I MESURES DE SEGURETAT AMB MOTIU DE FESTA DE LA FIL·LOXERA-CAP DE SETMANA JOVE I DE LA FESTA MAJOR DE SANT FELIU

 • Del 22 de juliol al 6 d'agost (ambdós inclosos)  la circulació de vehicles a la Riera Principal, entre la plaça dels Germans Lleonart (giratori) i el carrer de Charlie Rivel, només es podrà fer en sentit descendent, ja que s'habilitarà una zona de càrrega i descàrrega de mercaderies per als comerciants de la zona. L'accés a la zona comercial i als garatges de la plaça d'Antoni Pujadas s'haurà de fer únicament en sentit descendent. Preguem que respecteu la senyalització provisional, així com la reserva d'estacionament per a càrrega i descàrrega de mercaderies. 
 • Del 22 de juliol al 6 d'agost (ambdós inclosos) la parada de bus d'Antoni Pujadas de les línies Alella-Exprès i Alella-Circumval·lació queda anul·lada (la més propera és la de Can Lleonart).
 • A la part interior (de sorra) de la Riera Principal no es podrà estacionar ni transitar des de les 6 de matí del 22 de juliol fins al 6 d'agost des del giratori de davant de la plaça d'Antoni Pujadas fins al Canonge per la instal·lació de les atraccions firals.
 • El divendres 26 de juliol a partir de les 14h, tancament total de l'aparcament de l’Hort de la Rectoria i obertura de manera parcial i gradual fins al 28 de juliol.
 • A partir de les 15 hores del dimecres 31 de juliol i fins al dimarts 6 d'agost no es podrà estacionar a l'aparcament de l'Hort de la Rectoria.
 • El divendres 26 de juliol hi haurà restriccions puntuals a la carretera BP-5002 amb motiu de la celebració de la Caminada popular nocturna.
 • El dissabte 27 de juliol amb motiu de la celebració de la 1a Cursa de la Fil·loxera hi haurà restriccions de trànsit entre les 22 i les 23h a una part del recorregut: Les Heures, Escoles Pies, Rector Desplà, plaça de l'Església i Plaça de l'Ajuntament 
 • El dimecres 31 de juliol a partir de les 19h i fins a les 23h (aproximadament) no es permetrà l'estacionament a la Riera Fosca (entre el carrer Dom Bosco i Can Lleonart), Dom Bosco, Balmes, Santa Eulàlia, Serra i Güell i Quatre Torres i giratori de Coma Fosca amb motiu de la celebració del correfoc infantil.
 • El divendres 2 d'agost a partir de les 19h i fins a les 24h (aproximadament) no es permetrà l'estacionament en els carrers del recorregut del correfoc dels Diables del Vi d'Alella per motius de seguretat. Les restriccions afectaran especialment Av.Sant Josep de Calassanç (des de Can Gaza), Les Heures, Escoles Pies, Balmes, Santa Eulàlia, Eduard Serra i Güell, Quatre Torres, Riera Fosca, Dom Bosco, Balmes, Santa Teresa, Dr. Corbera, Rambla d'Àngel Guimerà, Empredrat del Marxant i final Plaça de l'Ajuntament.
 • Des de les 15 hores del 26 de juliol i fins a les 7h del 28 de juliol no es podrà utilitzar l'aparcament de la zona de càrrega i descàrrega de la Rambla d'Àngel Guimerà.
 • Recordeu que podeu aparcar als estacionaments habilitats a Can Lleonart, carrer de Santa Eulàlia, Riera Fosca, Riera Principal (entre Charles Rivel i Antoni Pujadas), aparcaments de Can Calderó  i a la zona del Bosquet.
 • Transport extraordinari gratuït per a divendres 26, dissabte 27 Cap de Setmana Jove - La Fil·losera. Mireu els horaris i les parades en aquest enllaç

MESURES DE SEGURETAT

ALS CORREFOCS

 • El 31 de juliol de 2019 se celebrarà el CORREFOC INFANTIL amb la colla infantil dels Dibles del Vi d'Alella pels carrers d’aquesta població. Aquest sortirà, a les 21.30h finalitzant aproximadament a les 23h, amb el següent recorregut: Inici a la Can Lleonart, Dom Bosco, Balmes, Santa Eulàlia, Serra i Güell, Quatre Torres i final al giratori de Can Sans. 
 • El  2 d'agost de 2019 se celebrarà el CORREFOC dels Diables del Vi d'Alella pels carrers d’aquesta població. Aquest sortirà, a les 22h finalitzant aproximadament a les 24h (aproximandament), amb el següent recorregut: Inici Can Gaza, Av.Sant Josep de Calassanç , Les Heures, Escoles Pies, Balmes, Santa Eulàlia, Eduard Serra i Güell, Quatre Torres, Riera Fosca, Dom Bosco, Balmes, Santa Teresa, Dr. Corbera, Rambla d'Àngel Guimerà, Empredrat del Marxant i final Plaça de l'Ajuntament.


El Decret de la Generalitat de Catalunya, 252/1999, de 31 d’agost, regula les actuacions dels grups de foc en les celebracions populars i tradicionals, així com el pla d’autoprotecció de l’ajuntament d’Alella, aprovat i homologat per la Direcció General de Protecció Civil de Catalunya.


MESURES DE SEGURETAT A PRENDRE EN ELS LLOCS ON ES FAN ACTUACIONS DE GRUPS DE FOC O CORREFOCS, PER PART DELS VEÏNS I COMERCIANTS

 • Mantingueu les portes i finestres tancades, les persianes abaixades, vitrines i aparadors del comerços i vidres protegits, i els tendals recollits.
 • No tingueu roba estesa o altres elements fora, com banderes o similars, per on transcorri el correfoc.
 • No col·loqueu cap element que pugui obstaculitzar el desenvolupament de l’actuació o el pas fluid de la gent (torretes, taules, cadires, etc).
 • No llenceu aigua fins que hagi finalitzat l’actuació.
 • No encengueu foc ni fumeu a prop de les bosses o contenidors de material pirotècnic.
 • No envaïu l’espai on el grup de foc faci la seva actuació i ni agafeu ni en destorbeu els components.
 • No estacioneu cap vehicle a la zona on transcorri el correfoc, a partir de les 19:00 hores del mateix dia, respectant la senyalització provisional col·locada per aquest esdeveniment. En cas d’incompliment, els vehicles seran retirats per la grua.

En cas de no complir amb aquestes mesures, l’Ajuntament d’Alella i les entitats que hi participen no es faran responsables dels possibles danys que es puguin produir a establiments, vehicles o terceres persones. Per qualsevol aclariment, consulta o incidència, poseu-vos en contacte amb la Policia Local (tel. 93 555 24 12).


A LES SORTIDES I ACTUACIONS DELS TRABUCAIRES

L'1 d'agost se celebrarà la sortida de la Colla de Trabucaires del Vi d'Alella. L'hora d'inici seràa les 23h aproximadament i tindrà el següent recorregut: Plaça de l'Ajuntament, carrer Dom Bosco, Riera Fosca, Can Lleonart, Rambla d’Àngel Guimerà i final a l’Hort de la Rectoria.

L’organització adverteix a les persones amb problemes d’oïda o amb  sensibilitat auditiva, en especial la gent gran i els infants, que adoptin mesures de precaució en els actes en els quals participin els trabucaires.

 • Es recomana als assistents dur protecció auditiva.
 • No s’ha d’encendre res ni fumar prop de les bosses que contenen pólvora.
 • No s’ha d’envair l’espai on el grup de foc fa l’actuació, ni agafar ni destorbar cap dels membres.
 • En finestres i balcons, no s’ha de col·locar el cos sobre la vertical de les armes d’avantcàrrega.


A LA SARDINADA I AL SOPAR POPULAR

El dijous 1 de juliol i el diumenge 4 d'agost a les 21h se celebren la sardinada popular i el sopar popular, respectivament, a la Plaça de l'Ajuntament. Cal seguir les següents recomanacions.

 • Respecteu el recorregut d'accés a les graelles delimitat amb tanques.
 • Vigileu amb les brases i amb el menjar.
 • Els menors d'edat no poden apropar-se a les graelles, ni entrar dins de la zona delimitada per les tanques si no és amb acompanyament d'una persona adulta.
 • Teniu cura del material (graelles, taules i cadires) i recolliu el vostre espai un cop finalitzada l'activitat.


ALTRES RECOMANACIONS GENERALS

L'Ajuntament us anima a gaudir intensament del Cap de Setmana Jove i de la Festa Major i a participar a totes les activitats programades, mantenint el respecte per les normes de convivència i tenint cura de l'espai públic.

 • Cal tenir en compte i fer cas de les indicacions de les autoritats i membres de l'organització, ja siguin escrites o verbals.
 • En cas de pluja o risc de pluja, us recomanen que consulteu els avisos de l'Ajuntament a través de la pàgina web, facebook i twitter, per assegurar-vos que l'activitat no s'ha anul·lat o s'ha traslladat a un altre espai.
 • Feu cas de les senyals de trànsit.
 • Recordeu que NO es pot pujar als escenaris ni a les estructures instal·lades per a les actuacions, ni manipular el material elèctric i altres instal·lacions.

Per a qualsevol aclariment, podeu adreçar-vos a la Policia local, C/. Marià Estrada, 8 i al tel. 93 555 24 12.

CAMPANYA PREVENTIVA 

Durant el Cap de Setmana Jove i la Festa Major hi haurà presència d’educadors i educadores de carrer en punts estratègics, i s’instal·larà un servei d’informació i prevenció (La Base)  i un Punt Lila que vetllaran per evitar situacions de risc amb especial atenció als possibles problemes d’assetjament sexual. 

La Base 

AFECTACIONS VIÀRIES I MESURES DE SEGURETAT AMB MOTIU DEL CAP DE SETMANA JOVE I LA FESTA MAJOR

AFECTACIONS VIÀRIES I MESURES DE SEGURETAT AMB MOTIU DE LA FESTA DE LA VEREMA 

REVETLLES AMB PRECAUCIÓ. MESURES DE SEGURETAT AMB MOTIU DE LA CELEBRACIÓ DE LA REVETLLA DE SANT JOAN

Pujar al principi de la pàgina