Notícies
Publicat el 8 de juny de 201808.06.2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Alella obre la XETA
Comença a caminar la Xarxa d'Emprenedoria i Talent d'Alella per posar al servei de la comunitat el talent dels veïns i veïnes del poble

La XetaLa XETA, la Xarxa d’Emprenedoria i Talent d’Alella, va començar a caminar l'1 de juny amb l'acte de presentació pública que es va fer als Jardins de Cal Marquès davant de més d'un centenar de persones. El projecte d’innovació social, és una de les iniciatives més ambicioses promogudes per l’Ajuntament els darrers anys. Neix amb la voluntat de posar en valor el talent de persones que viuen o estan vinculades amb el municipi que destaquen en diferents àmbits com la investigació, la medicina, el periodisme i la comunicació, la cultura, entre d’altres. Inicialment, i com a punt de partida, el nucli de la xarxa el formen més d’una trentena de persones, però s’espera que pugui anar creixent dia a dia amb la incorporació de nous talents vinculats al municipi. 

Tres accions de partida 

La XETA arrenca amb tres accions de partida: el programa d’orientació, el programa de mentoria i el vi.net. El programa d’orientació està dirigit a joves d’entre 16 i 20 anys amb l’objectiu de mostrar diverses possibilitats de trajectòria professional i desenvolupament acadèmic, per tal que puguin triar el seu camí de futur amb les màximes garanties. Les accions previstes inicialment són xerrades inspiracionals i visites o estades curtes en entorns de treball. Els espais de desenvolupament d’aquest programa són l’Institut d’Alella i l’espai GIRA de l’àrea d’Adolescència i Joventut de l’Ajuntament.

El programa de mentoria es basa en el principi que l’experiència i la trajectòria professional i vital de les persones que en formen part poden ser de gran utilitat i servir com a model per a les persones del municipi que vulguin iniciar o consolidar trajectòries i projectes professionals. Està orientat a donar suport a estudiants universitaris i a persones amb voluntat d’emprendre un projecte professional. 

El Vi.net es un programa complementari que té l’objectiu de generar  xarxa, es preveu una programació estable trimestral en format xerrades o taules rodones on membres de la XETA puguin parlar sobre diferents temàtiques d’interès. 

La XETA es va presentar en societat als Jardins de Cal Marquès, davant de més d’un centenar de persones, apadrinada per Josep Miquel Piqué, president de l’Associacio Internacional de Parcs Científics i Àrees d’Innovació. A més de Piqué i l'alcalde d'Alella, Andreu Francisco, a l’acte també van intervenir l’actor Abel Folk i la presentadora de l’InfoK Laia Servera. La presentació va comptar a més amb les actuacions de la violinista Helena Satué, la pianista Ester Lecha i la mezzosoprano Cristina Segura. 

El mateix divendres 1 de juny també es va fer pública el web de la XETA  www.xeta.cat, amb informació de la xarxa i de la llista de membres del nucli inicial de la xarxa 

Presentació La Xeta  Presentació La Xeta  Presentació La Xeta  Presentació La Xeta Presentació La Xeta

Pujar al principi de la pàgina