Agenda
Dissabte, 16 de juny de 2018  -  10 h nit
Festival d'Estiu. Retransmissió de l'òpera Manon Lescaut, del Liceu a la Fresca

22h Plaça de l’Ajuntament
Festival d’Estiu Alella. Retransmissió de l’òpera Manon Lescaut, dins del programa Liceu a la Fresca. Inspirada en la novel·la homònima de l’abbé Prévost, Puccini va obtenir amb Manon Lescaut el seu primer gran triomf. La història de l’ascensió i caiguda de la cortesana Manon va ser escrita amb una música captivadora, fidel als principis del verisme i amb l’esquinçament precís en pàgines com la cèlebre ària «Sola, perduta, abbandonata» del quart acte.  L’acció ens situa en el context de la immigració de principis del segle XX amb el record d’Ellis Island com a rerefons.  
El Liceu a la fresca és un projecte amb un fort component divulgatiu, de desmitificació de conceptes associats al gènere amb accés a títols atractiu i accessibles, per fer gaudir a tothom amb i de la immensitat de l’òpera, assistint d’una manera única, propera i informal a una funció al Liceu: El Liceu de Tots. El projecte es va iniciar el 2007 amb Òpera a la Platja que consistia en la retransmissió, a través d’una pantalla gegant i en fals directe, de l’òpera que s'estava representant en el propi Teatre. La Temporada 2014-2015, gràcies a la col·laboració de Televisió de Catalunya, i es va fer la retransmissió de La Traviata i uns quants municipis van fer arribar l’òpera a les seves poblacions a través de pantalles instal·lades a places i carrers. La tradició s’ha anat repetint durant les següents temporades i cada cop més poblacions participen al  Liceu a la fresca, fent gaudir de l’òpera a cada cop més públic.
Preu: Gratuït
Organitza: Ajuntament d’Alella amb la col·laboració el Gran Teatre del Liceu

De 22 a 24h Plaça de l’Ajuntament
Diada Enosolidària de la DO Alella. El Festival d’Estiu col·labora amb la jornada solidària organitzada pel Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO dedicada a recaptar fons per a la Fundació Catalana d’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) Miquel Valls, durant la retransmissió de l’òpera Manon Lescaut del 16 de juny a la Plaça de l’Ajuntament
Organitza: Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella

Cartell Festival 2018

Lloc: Plaça de l'Ajuntament
Ho organitza: Ajuntament d'Alella