Portada|Ajuntament|Escrit Gd'A abril de 2018. "La Riera, la Rambla d'Alella"
 
Versió per imprimir
Escrit Gd'A abril de 2018. "La Riera, la Rambla d'Alella"

gda

Durant la campanya del 2007, MM va telefonar al nostre mòbil per presentar-se i demanar una reunió per conèixer-nos. Ens vam trobar a l'Illa i MM ens va parlar de les vinyes, dels Escolapis i de la Riera. S'imaginava una Rambla connectant El Masnou amb Alella i arribant fins Alella Parc. Una Rambla amb terrasses, quioscs, glorietes per fer-hi música, carril bici, espai per a gossos.... lloc d'esbarjo i de passeig, lloc per a pujar caminant des del mar i comprar i consumir a Alella; lloc per a petits i per a grans; per a gaudir i compartir; per a fer poble i transitar entre el mar i la muntanya. La Rambla de Barcelona era una riera. A l'igual que els magnífics passeigs que altres pobles del Maresme han fet de les seves rieres.

Aquí, els governs d'ERC han donat l'esquena als Escolapis i a la Riera. Tímides actuacions des d'aquella exposició d'idees de grans arquitectes, feta l'any 2006, que segmentava la Riera en sis trams. En 12 anys, només dos, els dos més curts, senzills d'entomar i més innecessaris, han estat remodelats. Els més innecessaris perquè, tant el tram de Les Heures fins a Maria Estrada com de Maria Estrada al Pou Sorrenc, ja eren accessibles. Inclús mesos abans s'havia refet tota la vorera des de les Heures; vorera que es va desfer tot i estar acabada d'estrenar.

Entre tant, ni l'arribada al Camp de Fútbol ni a Alella Parc, encara impracticable ni a peu ni en bici,  s'ha resolt. Com tampoc la potencial “Rambla” que ens podria connectar des del pont sota  l'autopista fins El Masnou. I en aquest 4 mandats i 16 anys de govern, l'Ajuntament ha bellugat entre 10 i 14 milions d'euros cada any, destinant a la Riera menys d'un milió, això sí, en gran part, del famosos fons Zapatero. Per això aquest procés participatiu depauperat, probablement perquè no és vinculant i la gent vol participar quan serveix per alguna cosa, no entra en quin tram necessita una reforma  amb més urgència, que és el que des de Gent d'Alella sempre hem reclamat: que el veïns decideixin primer sobre quines inversions, i a continuació, sobre com han de ser els equipaments i urbanitzacions. 

Per cert, MM és una veïna del poble des de fa més de 30 anys que voldria que els seus fills s'haguessin quedat a viure a Alella amb els seus nets.

Pujar al principi de la pàgina