X
Emergència sequera
Notícies
Publicat el 27 de març de 201827.03.2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament donarà el nom de l'1 d'Octubre a un espai públic d'Alella
La proposta presentada per PDeCAT va ser aprovada per unanimitat al Ple municipal

AjuntamentL'Ajuntament té previst donar el nom de l'1 d'Octubre a un espai públic del municipi. Així es va acordar per unanimitat a la darrera sessió del Ple municipal celebrada el 22 de març. La moció presentada per PDeCAT va comptar amb el vot favorable de tots els grups municipals presents al plenari: ERC+SxA (que es va sumar com a ponent), Gent d'Alella, Alternativa per Alella-CUP i Alella Primer-CP.  A la moció s'exposa que “considerem que, la fita i data històrica que vam celebrar l'1 d'octubre, i també el dia 3, la resistència que va demostrar la ciutadania durant la jornada electoral així com les hores anteriors, la capacitat  d'organització, i el civisme en què es van desenvolupar les dues jornades mereixen un reconeixement públic”.


Modificació puntual del POUM a la zona esportiva de Can Vera

El Ple de març també va aprovar inicialment la modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) "Reordenació de zones verdes i equipaments de la zona esportiva de La Vera i Cal Doctor", que havia estat retirada de la sessió plenària del mes de febrer atenent a les peticions expressades pels grups de l'oposició que van apel·lar a la manca de temps per poder estudiar a fons la proposta. 

És la primera modificació que s'aprova del POUM i té per objectiu reconvertir en zona d'equipaments una superfície de 1.075 metres quadrats que ara estan qualificats com a espais lliures situats a la zona de La Vera, entre el Complex Esportiu Municipal i la pista del Pavelló Municipal d'Esports, per tal de poder implantar una edificació destinada a la instal·lació d'una caldera de biomassa que abasteixi d'aigua calenta sanitària i calefacció als dos equipaments esportius i ampliar la sala de fitness i d'activitats polivalents del Complex Esportiu Municipal. La modificació planteja traslladar a aquesta superfície d'espais lliures, incrementada en 447 m2, a la zona de Cal Doctor, on actualment hi ha més de 3.000 m2 d'equipaments que es reduirien a la meitat.

La proposta de modificació va ser aprovada amb els vots a favor d'ERC+SxA, PDeCAT i Alella Primer-CP i l'abstenció de Gent d'Alella i Alternativa per Alella-CUP. Els dos grups municipals van expressar els seus dubtes respecte algunes qüestions relacionades amb la modificació, com ara el manteniment de la reserva de més 1.600 metres quadrats d'equipament en Cal Doctor, o com es gestionarà  l'estalvi energètic que suposarà la caldera de biomassa. 

Pla pressupostari a mig termini i renúncia de la regidora Isabel Nonell

A la darrera sessió plenària del 22 de març també es va donar compte del decret d'alcaldia pel qual s'aprova el Pla pressupostaria mig termini per al període 2019-2021 i de l'escrit de renúncia de la regidora d'ERC+SxA Isabel Nonell, que va deixar el seu càrrec el 16 de març per jubilació. 

Pujar al principi de la pàgina