Notícies
Publicat el 29 de març de 201829.03.2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament celebra el 6 d'abril el Dia Mundial de l'Activitat Física amb l'estrena del rocòdrom i de les rutes saludables
Les dues activitats són obertes a tothom i no cal inscripció prèvia

RocòdromEl 6 d’abril és el Dia Mundial de l’Activitat Física i Saludable i l’Ajuntament d’Alella ho celebra enguany per partida doble. Al matí s’estrenaran les rutes saludables i a la tarda hi haurà portes obertes al Rocòdrom perquè tothom qui vulgui pugui tastar el nou equipament esportiu que s’ha instal·lat al Pavelló Municipal d’Esports. Les dues estrenes són obertes a tota la ciutadania.

 


Les Rutes Saludables d’Alella 

Són recorreguts que poden ser urbans, periurbans i naturals, de nivell fàcil o moderat i que estan a l’abast de tothom, i a més tenen algun valor afegit a interès històric i patrimonial o natural. Aquests itineraris s’inclouen en el paraigües del Pla d’Activitat Física, Salut i Esport (PAFES) promogut per la Generalitat. Els principals objectius d’aquest Pla són difondre les recomanacions de l’activitat física per a una bona salut, aconseguir una població més activa i crear nous espais per a la realització d’activitats físiques i saludables. 

A Alella, l’àrea d’Esports ha dissenyat dues rutes, una més curta, la ruta verda de 3,5 km, i una altra més llarga, la ruta taronja, de 6,5 km. El punt de partida i arribada de les dues rutes és la plaça de Germans Lleonart, on s’instal·larà un panell informatiu amb els recorreguts i directrius per iniciar-se i progressar. Posteriorment, s’equiparà amb senyalització permanent i alguns elements repartits pel recorregut que facilitaran l’execució d’estiraments i altres exercicis per complementar les sessions. Les dues rutes es poden realitzar caminant o corrent. Al llarg dels itineraris hi trobareu punts d’aigua per hidratar-vos i àrees de gossos per aquelles persones que vulguin fer-les amb els seus animals de companyia. 

Aquestes rutes també seran un espai de prescripció per part de les persones referents en temes sanitaris del municipi amb l’objectiu conscienciar de la importància de realitzar un mínim de trenta minuts d’activitat física diària per a la millora i el manteniment de la condició física general.  

Les dues rutes es posaran a prova en la sortida popular programada per a divendres 6 d’abril coincidint amb el Dia Mundial de l’Activitat Física. L’hora de trobada serà a les 10h al punt de partida, la plaça dels Germans Lleonart i després de fer el recorregut de la ruta verda es convidarà a les persones assistents a recuperar forces amb un esmorzar de fruita. L’estrena de la ruta és oberta a tothom i no cal inscripció prèvia. I recordeu que L’activitat física moderada practicada regularment ajuda a prevenir les malalties coronàries, controlar la hipertensió, millorar la diabetis, reduir l’estrès, la depressió i el risc d’infart cerebral. A més contribueix a enfortir els lligams socials, fer amistats i conèixer una mica més el territori.

Rutes saludables

Rutes saludables

Fitxer: Rutes_Saludables_Alella.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 111,85 kB


Portes obertes al Rocòdrom d’Alella 

El 6 d’abril serà també el dia de l’estrena d’una nova instal•lació esportiva: el Rocòdrom d’Alella. La construcció d’aquest nou equipament és una aposta decidida per incrementar la diversitat d’oferta de pràctica esportiva, i en especial, l’esport de lleure, al temps que dóna resposta a una increment demanda d’aquest tipus d’espai per part de joves del municipi practicants i aficionats a aquesta disciplina esportiva.  La nova instal·lació està dissenyada per a la docència, la recreació i l’entrenament de l’activitat esportiva de l’escalada. El rocòdrom, que ha suposat una inversió de més de 39.000 euros, consta d’una estructura escalable diferenciada en dos zones:

  • Zona de bloc (boulder): espai que no supera els 3 m d’alçada de caiguda equipat amb preses en el que es pot escalar sense cordes i obligatòriament amb els matalassos de seguretat col·locats.
  • Zona d’escalada: espai que supera els 3 m d’alçada equipat amb preses i elements de seguretat (xapes, reunions i/o autoassegurador) en el qual només es pot practicar l’escalada amb corda.

El seu ús comporta el compliment del reglament corresponent amb especial compliment a les indicacions de seguretat.

L’Ajuntament està acabant d’enllestir la regulació d’usos de l’espai, que es dinamitzarà conjuntament des de les àrees d’Esports i d’Adolescència i Joventut, amb l’objectiu que pugui ser utilitzat pel nombre més ampli de persones i aconseguir que l’escalada sigui un més dels esports referents al municipi. 

Els rocòdroms són espais on aprendre tècniques d’escalada i millorar el condicionament físic i aporten de forma artificial el que es pot trobar en un entorn natural. Serveixen per promoure la pràctica de l’escalada, tant des de la vessant esportiva com la lúdica. Tot i que els poden utilitzar persones de totes les edats, és recomanable tenir un bon estat físic.

L’Ajuntament anima la ciutadania a conèixer i tastar aquest nou equipament en la jornada de portes obertes que es farà el 6 d’abril, de 17.30 a 19h amb la presència i suport de monitoratge especialitzat. 

Fitxa tècnica:

  • Empresa constructora: ACEP SL 
  • Superfície zona bloc (boulder): 65 m2
  • Superfície zona escalada: 24 m2
  • Pressupost: 39.083 euros

Rocòdrom Rocòdrom 

Rocòdrom

Pujar al principi de la pàgina