Agenda
Dimecres, 10 de gener de 2018  -  2/4 de 8 tarda
Conferència. “Olga Sacharoff: les imatges d'una vida de pintora”
DIMECRES 10 DE GENER

19h Can Manyé

Conferència. “Olga Sacharoff: les imatges d’una vida de pintora”, a càrrec d’Elina Norandi, comissària de l’Any Sacharoff que commemora el cinquantenari de la mort de l’artista nascuda a Geòrgia però fortament arrelada a Catalunya. 

Olga Sacharoff va néixer a Tbilisi (Geòrgia), on va estudiar Belles Arts, però aviat es va traslladar a París, al barri de Montparnasse, on va exposar la seva obra als principals salons d’avantguarda. Amb motiu de les dues guerres mundials, fa estades a Tossa de Mar, punt de trobada de molts artistes d’avantguarda, i a Barcelona, on s’instal•la definitivament l’any 1940.

Va utilitzar tota mena de tècniques, oli, aquarel•la, pastel, collage o aiguafort, i diversos gèneres i temàtiques com bodegons, paisatges, quadres de flors, escenes quotidianes i retrats. També va il•lustrar obres literàries, com el llibre de Clementina Arderiu Sempre i ara.

L’any 1953 es va fer una exposició antològica de la seva obra a Barcelona. També va exposar a París, Londres, Nova York, Roma, i Florència.

Organitza: Ajuntament d’Alella 

Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
Ho organitza: Ajuntament d'Alella