Escrit AP-CP octubre de 2017: "Així no"

Alella Primer-CP

Avui, dos d’octubre, comenįar a escriure aquestes línies no és gens fācil. Les escrivim des de la tristesa, la indignaciķ, la condemna i el rebuig. Les brutals imatges que es repetien a diferents municipis de Catalunya per part de la policia nacional i la guārdia civil ens van remoure, com ja feia molt temps que no ho feia, la conscičncia i els records d’altres čpoques grises de la nostra histōria. Des d’aquella crida, “llibertat, amnistia, estatut d’autonomia”, ha plogut molt. Perō avui, la sensaciķ és que res ha canviat i que hem tornat a retrocedir en el temps.

Des de la sentčncia del tribunal constitucional que tombava l’Estatut aprovat pel parlament de Catalunya l’any 2006, el continu assetjament a les institucions catalanes per part del partit popular i del seu govern han acabat definitivament trencant l’equilibri constitucional i ens ha abocat a un conflicte que avui ja és d’extrema gravetat. No volem que actuacions policials amb l’ús de la forįa, com les del dia 1-O, puguin malmetre la convivčncia pacífica de Catalunya. Considerem inacceptable qualsevol acciķ policial gratuīta i desproporcionada d’impedir per la forįa una important mobilitzaciķ ciutadana i el dret a expressar els seus anhels.

Ni Catalunya ni el conjunt d’Espanya es mereixen aixō. L’atzucac en el que ens trobem i les tensions que l’1 d’octubre es varen desfermar només tenen soluciķ a través del diāleg, la negociaciķ i els acords. La nostra posiciķ és inequívocament partidaria d’un referčndum legal, acordat i que permeti votar als catalans i catalanes amb totes les garanties. Cal recercar un pacte que inclogui l’instrument que aixō ho faci possible, fer les reformes necessāries que desenvolupin el dret a consulta de tota la ciutadania.

Defensem la tolerāncia cap a qualsevol opiniķ sempre que sigui donada des del respecte, de la mateixa manera que condemnem que es limiti la llibertat d’expressiķ i de reuniķ, actuacions que malauradament hem viscut aquests darrers dies i que ens han portat a la indignaciķ cap a un govern que tots aquests anys s’ha pensat que el que passava a Catalunya era banal. 

Demanem la dimissiķ de l’actual president del govern espanyol per la seva irresponsabilitat a l’hora de gestionar la demanda del poble de Catalunya i per la prohibiciķ d’un dels drets fonamentals com és la llibertat d’expressiķ de la ciutadania.

Diāleg i acord.