Comunicat sobre el trencament del pacte de govern a Alella

El passat divendres 27 d'octubre el Senat va aprovar l'aplicaciķ de l'article 155 de la Constituciķ Espanyola amb els vots favorables del PP, PSOE i Ciudadanos. Aquesta aprovaciķ ha pretčs el cessament del President i de tot el Govern de la Generalitat, l'assumpciķ de les seves funcions per part dels ministres del Gobierno, la dissoluciķ del Parlament de Catalunya i la convocatōria d'unes eleccions, competčncia exclusiva del President de la Generalitat. Es perpetra doncs l´atac més greu des del final de la dictadura franquista contra Catalunya i les seves institucions recuperades l'any 1977.

Ateses les circumstāncies excepcionals del moment i després de setmanes de reflexiķ i reunions, els membres del govern composat pels set regidors i regidores d'Esquerra Republicana de Catalunya + Sumem per Alella i la regidora d'Alella Primer, grup municipal vinculat al PSC, hem convingut en data d'avui de donar per finalitzat el pacte de govern.

Vull posar de manifest la valoraciķ positiva que fem de la colˇlaboraciķ continuada entre republicans i socialistes des de l'any 2004, i en especial dels ja més de dos anys de treball conjunt de l'actual mandat. Reconeixem la tasca al capdavant de les ārees d'Emprenedoria, Comerį i Consum, Esports i Salut de la regidora d'Alella Primer. Ha estat un pacte de govern que ha permčs fer avanįar el poble i que s'ha desenvolupat sempre amb una lleialtat mútua que agraeixo sincerament. 

A partir d´ara el grup d'ERC+SxA entoma el govern d'Alella en solitari. A l'espera de la reorganitzaciķ de les ārees, i atčs el moment que viu el país, em comprometo a mantenir el rumb amb què hem governat tots aquests anys i garanteixo al conjunt de la ciutadania que el bon govern d´aquest Ajuntament es mantindrā com a prioritat absoluta, com sempre, en el futur. 

Andreu Francisco i Roger

Alcalde d'Alella