Notícies
L'Ajuntament i la comunitat educativa d'Alella posa en marxa un programa formatiu per prevenir l'assetjament escolar
El programa “Tutoria entre iguals” implica per primera vegada tots els agents educatius i les famílies del municipi

Sessiķ formativa TEI infantil i primāriaImpulsat per la Comissiķ Pedagōgica del Consell Escolar Municipal, aquest proper inici de curs es posarā en marxa el programa “Tutoria entre iguals” (TEI), una formaciķ que té l’objectiu de prevenir l’assetjament escolar a través d’un programa de convivčncia basat en la tutoritzaciķ emocional entre iguals. 

El programa TEI, desenvolupat per investigadors de l’Institut de Cičncies de l’Educaciķ de la Universitat de Barcelona, és una acciķ que implica tots els agents educatius del municipi, potenciant un treball transversal i de corresponsabilitat educativa.

Per comenįar a treballar, s’han programat un seguit d’accions formatives al llarg del curs adreįades a equips docents i directius d’infantil, primāria i secundāria, famílies, tčcnics municipals i monitors i monitores de lleure, esportius, de menjador o que realitzen activitats extraescolars. 

Amb les sessions formatives es pretén fer una intervenciķ comunitāria, dotant tots els agents implicats d’estratčgies de prevenciķ i d’intervenciķ en relaciķ a l’assetjament, i potenciant un discurs comú davant possibles conductes que puguin esdevenir en assetjament. 

L’Ajuntament assumirā més de la meitat de la despesa i la resta es pagarā entre els centres educatius i les AMPA, amb l’objectiu de reforįar la idea de comunitat i de compromís compartit. 

Aquest dijous, 7 de setembre, s'han iniciat les sessions formatives adreįades a docents d'infantil i primāria. Més d'una seixantena de mestres de l'Escola Fabra i de l'Escola La Serreta participen en aquestes sessions que es desenvoluparan els dies 7 i 13 de setembre a la sala d'actes de l'Institut Alella. A més, al llarg del curs es farā un seguiment i una avaluaciķ final.

Calendari de les sessions

  • Formaciķ docents i equips directius d’infantil i primāria:  7 i 13 de setembre, 30 hores. Seguiment al llarg del curs i avaluaciķ final.
  • Formaciķ docents cicle d'infantil: 25 de setembre, 17 a 19h. Seguiment al llarg del curs i avaluaciķ final. 
  • Formaciķ docents i equip directiu de secundāria: 2 i 9 d’octubre, 30 hores. Seguiment al llarg del curs i avaluaciķ final.
  • Formaciķ a famílies: 24 d’octubre a les 18 hores a la sala d’actes de l’Institut d’Alella.
  • Formaciķ a tčcnics i tčcniques de l’Ajuntament: 29 de setembre de 9 a 14h. 
  • Formaciķ a monitors i monitores de lleure, esportives, de menjador, d’activitats extraescolars: 29 de setembre de 16 a 21h.

Sessiķ formativa TEI infantil i primāria  Sessiķ formativa TEI infantil i primāria Sessiķ formativa TEI infantil i primāria

Informaciķ publicada el 7 de setembre de 2017