Escrit AA-CUP febrer de 2017. "Desestimaciķ íntegra"

Alternativa per Alella-CUP

No hem aconseguit ni el canvi d'una coma. 0. Les alˇlegacions al pressupost municipal han estat desestimades en la seva totalitat. La justificaciķ?: “la voluntat d'aquest govern”.

Davant l'evidčncia que el PAM és un compromís vinculant de la legislatura i que el calendari és el seu mecanisme de control, el desdeny de descriure´l com una mera “declaraciķ d'intencions polítiques”.

Davant la nostra reclamaciķ d´una resposta escrita, explícita i argumentada, de per quč cada una de les actuacions compromeses eren eliminades, el silenci.

Els dies previs al Ple d'aprovaciķ definitiva, amb ganes de trobar un possible acord, vārem intentar contactar i consultar alˇlegaciķ per alˇlegaciķ amb cada ārea i per diferents canals. Cap resposta.

Des que el juny de 2015 vārem entrar a l´Ajuntament hem dut a terme la nostra tasca amb una voluntat ferma i constructiva: fer contínuament propostes de millora, participar en tots els āmbits en quč se'ns ha permčs, treure ferro als menyspreus i donar suport i la cara, demanat o no, quan hem considerat que calia. Feina de formiga.

Per aixō ens dol expressament que quan presentem propostes de millora als pressupostos 2017, quan reclamem allō signat i validat pel Ple com a full de ruta d'aquest mandat, i quan ens oferim a negociar-ho tot, el silenci sigui l'única resposta.

A tall d'exemple, i amb ānim que fent-ho públic es reverteixi aquesta decisiķ: respecte la crisi de refugiats, donat que a Alella encara no n´ha arribat cap, vārem proposar preveure una partida expressa —distinta a la del 0,7% de cooperaciķ destinada a projectes en origen— per donar suport als colˇlectius de voluntaris que estan ajudant en el trānsit. 

Fou desestimada per la majoria absoluta del govern. I, minuts després, el mateix govern va proposar una nova mociķ de suport als refugiats (i ja en van tres) sense cap més efecte prāctic a curt termini que el d´animar els veīns i veīnes a participar en la manifestaciķ organitzada per Casa Nostra És Casa Vostra a Barcelona el proper 18 de febrer.

Convocatōria que fem nostra i compartim, perō que per a nosaltres té el regust amarg d'una oportunitat perduda de posar a treballar, més enllā de les declaracions solemnes, les nostres paraules de solidaritat com a poble. 


Informaciķ publicada el 21 de febrer de 2017