X
Emergència sequera
Notícies
Publicat el 17 de desembre de 201417.12.2014
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Editada la primera Guia d'Enoturisme de la DO Alella
La publicació recull 89 espais enoturístics i un centenar de vins de la Denominació d'Origen

Consorci DO Alella

El territori DO Alella ja disposa d'una important eina de difusió de les propostes d'enoturisme que s'ofereixen durant tot l'any a la Denominació d'Origen: la Guia d'Enoturisme de la DO Alella. La publicació forma part de la col·lecció de guies de promoció dels vins catalans i de l'enoturisme a Catalunya, realitzades pel sociòleg i escriptor Lluís Tolosa. En el seu recorregut per la DO Alella, Tolosa ha tingut com a companya de viatge Clara Antúnez, sommelier i dietista nutricionista. Els dos reconeguts especialistes han visitat, degustat, tastat, fotografiat i valorat l'oferta turística del món del vi d'aquest petit gran territori i han recollit aquesta experiència en la Guia.
El Consorci DO Alella va apostar per la necessitat de posar en valor i donar visibilitat els atractius de la Denominació d'Origen Alella, d'una manera estructurada, per tal de caminar cap a la consolidació de la destinació enoturística del territori. El mapa de recursos de la Guia es converteix en el primer dibuix que aglutina tota la informació que el turista necessita per a assegurar-se l’èxit de la visita: 8 cellers, 9 projectes d'elaboració de vi, 49 restaurants, 7 allotjaments, 7 vinateries, 8 visites culturals/museus, 6 esdeveniments enoturístics i 2 empreses de serveis i agències especialitzades del món del vi.
La maresmenca Carme Ruscalleda, cuinera amb més estrelles Michelin del món, signa el pròleg d'aquesta Guia, en una presentació que segueix la línia del seu discurs: posar en valor la qualitat del producte de proximitat, com a tret genuí d'identitat.
Pel que fa a l'apartat de vins de la Guia, es va crear un grup de tast format per 13 persones del món del vi, tots ells amb vincles professionals i emocionals amb el territori de la Denominació d'Origen, com Joan Lluís Gómez, sommelier del Sant Pau de la Carme Ruscalleda, i Montse Velasco, Nas d'Or 2011 i sommelier de La Cuina del Guinardó. Els especialistes convidats van tastar i puntuar més de 90 referències del territori. Vins blans, negres, rosats, escumosos, dolços, generosos... amb personalitat DO Alella.
La identitat dels vins, el paisatge de vinya, la història, la cultura del territori i els esdeveniments enoturístics queden recollits a aquesta publicació, amb més de 200 fotos a color que enamoraran els lectors i atrauran els enoturistes al territori i de la qual se n'han editat 2.000 exemplars que es podran adquirir a l'Oficina de Turisme al preu de 19 euros.
Andreu Francisco, president del Consorci DO Alella i alcalde d'Alella, afirma que “aquesta Guia ha donat cabuda a tots els agents del territori que treballen pel projecte enoturístic de la DO Alella”. A més, espera que “aquells altres que no hi són perquè encara no han entès que el discurs de la Denominació d'Origen els diferencia, en veure el producte final d'aquesta Guia i l'impacte obtingut, entendran que l'han d'incorporar".

La Guia d'Enoturisme de la DO Alella s'ha presentat aquest dimecres, 17 de desembre, a Can Lleonart en un acte al qual han participat  l'alcalde d'Alella i president del Consorci DO Alella, Andreu Francisco, el Diputat Delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Ramon Riera, el president del Consell Regulador DO Alella, Joaquim Batlle, la primera tinent d'alcalde i regidora de Promoció d'Alella, Cristina Xatart, i Lluís Tolosa i Clara Antúnez, autores de la Guia. L'acte de presentació ha comptat amb l'assistència de alcaldes, regidors, representants dels cellers, agents d'enoturisme i especialistes del món vitivinícola de la DO Alella.

Presentació de la Guia d'Enoturisme de la DO Alella Presentació de la Guia d'Enoturisme de la DO Alella

  guia d'enoturisme de la DO Alella  Presentació de la Guia d'Enoturisme de la DO Alella

Per a més informació www.doalella.cat

FONT: Consorci DO Alella

Pujar al principi de la pàgina