Notícies
Alella es declara territori catalā lliure

Mociķ per la independčnciaEl Ple de l'Ajuntament d'Alella ha aprovat aquest dijous, 27 de setembre, una mociķ presentada per ERC+SxA i CiU per a la declaraciķ d'independčncia de Catalunya, en la qual es declara el municipi territori catalā lliure i s'acorda hissar l'estelada a la casa pairal dels germans Lleonart, bressol d'aquells alellencs i alellenques que el 1714 lluitaren per les llibertats de Catalunya. L'acte de colˇlocolaciķ de l'estelada es farā el proper diumenge, 30 de setembre, a les 11h, segons s'ha anunciat després de la votaciķ de la mociķ que ha estat aprovada amb els vots a favor dels sis regidors d'ERC+SxA i els tres regidors de CiU, l'abstenciķ de Gd'A i els vots en contra del PP i del PSC.

La mociķ aprovada inclou els següents acords:

Primer.- Enarborar permanentment la bandera estelada al nostre poble com a símbol d'aquesta voluntat de llibertat i d'aquesta ferma decisiķ de recuperar-la, i mantenir-la hissada fins al dia que restituīm l’Estat catalā. El lloc convingut per fer-ho és la casa pairal dels germans Lleonart, bressol d’aquells alellencs i alellenques que el 1714 lluitaren a ultranįa per les llibertats i constitucions de Catalunya.

Segon.- Tal i com es llegeix el darrer dels acords de la resoluciķ aprovada avui pel Parlament de Catalunya, constatar la necessitat que el poble de Catalunya pugui

determinar lliurement i democrātica el seu futur colˇlectiu i instar el govern de la Generalitat a fer una consulta prioritāriament dins la propera legislatura.

Tercer.- Demanar al Parlament de Catalunya que si l’Estat espanyol impedeix la

celebraciķ d’aquesta consulta, sotmeti a votaciķ la declaraciķ unilateral de sobirania nacional de Catalunya.

Quart.- Demanar que el Parlament de Catalunya enceti i ordeni la transiciķ cap a la constituciķ formal de l’Estat catalā en el marc de la Uniķ Europea i comenci a treballar en: la creaciķ dels corresponents registres civils, mercantils i de la propietat; la creaciķ d’una hisenda prōpia i d’un banc nacional des del qual es gestionin el rčgim fiscal i el finanįament dels serveis i institucions públics, la constituciķ immediata d’una administraciķ fiscal i de justícia de Catalunya; l’anunci a tota la comunitat internacional de l’inici del procés d’independčncia de Catalunya i l’obertura de negociacions amb el Govern Espanyol.

Cinquč.- Donar suport a l’Assemblea Nacional Catalana en les diferents accions i estratčgies que des de l’Ajuntament valorem positives per a la consecuciķ de la llibertat de Catalunya.

Sisč.- Apelˇlar a l’esperit democrātic de la Uniķ Europea, inclōs l’Estat espanyol, per tal que s’imposi una resoluciķ pacífica i pactada dels conflictes que puguin sorgir i s’avanci en els ideals de la pau, el treball i la llibertat, l’amistat i la germanor entre els pobles del mķn.

Setč.- Notificar aquests acords a la Presidčncia del Parlament de Catalunya i a tots els grups parlamentaris, a la Presidčncia de la Generalitat de Catalunya, a la Presidčncia del Govern espanyol, als diferents grups parlamentaris del Congrés de Diputats, a l’Associaciķ de Municipis per la Independčncia, a l’Assemblea Nacional Catalana i als presidents de la Comissiķ Europea i del Parlament Europeu.

SEGUEIX-NOS AL Logo twitter Logo facebook

Text de la mociķ

Mociķ declaraciķ d'independčncia de Catalunya

Mociķ declaraciķ d'independčncia de Catalunya

Fitxer: mocio_declaracio_independencia_def.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pāgines: 2
Mida: 36,61 kB

Informaciķ publicada el 27 de setembre de 2012