Notícies
Publicat el 10 de maig de 201210.05.2012
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Tornem al peatge!
L'Ajuntament reprèn les mobilitzacions contra el peatge d'Alella aquest diumenge 13 de maig davant la manca de resposta de la Generalitat

Mobilització contra el peatge l'any 2009, en el 40 aniversari de l'autopistaL'Ajuntament convoca la ciutadania d'Alella i dels municipis de l'entorn a participar a l'acte reivindicatiu que se celebrarà el proper diumenge 13 de maig per reclamar la supressió de la barrera de peatge de la C-32.

L'Ajuntament alellenc reprèn amb aquesta primera acció les mobilitzacions ciutadanes en contra del peatge que ja va dur a terme entre 2004 i 2006 i que van ajudar a aconseguir una bonificació del 100% per als usuaris que fèiem més de vuit desplaçaments mensuals. Aquesta exempció de pagament que s'aplicava des de febrer de 2007 va quedar suspesa des de l'1 de gener d'enguany amb l'entrada en vigor dels nous models de descomptes progressius de la Generalitat.


La campanya de mobilitzacions s'havia d'iniciar el passat 26 de febrer però l'Ajuntament va decidir suspendre l'acte reivindicatiu davant el compromís del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, d'estudiar la situació d'excepcionalitat dels peatges d'Alella, Terrassa i Mollet en la reunió que va mantenir el 9 de febrer amb els alcaldes de les tres localitats. En aquesta reunió, els tres alcaldes -Andreu Francisco, Josep Monràs i Pere Navarro- van demanar al conseller el restabliment de l'anterior sistema de bonificacions dels peatges que suposava la gratuïtat per als usuaris habituals. El conseller, per la seva part, es va comprometre a estudiar la singularitat dels accessos i a presentar una proposta concreta per a la mobilitat obligada en aquests tres peatges.

Davant aquest compromís, i atenent la petició expressada pel mateix conseller, l'Ajuntament va decidir ajornar l'inici de les mobilitzacions, establint un termini de 45 dies per rebre resposta de la Generalitat. Exhaurit aquest termini sense que s'hagi produït cap mena de proposta, l'Ajuntament ha decidit convocar novament la ciutadania a participar a l'acte reivindicatiu contra el peatge que es durà a terme aquest diumenge 13 de maig.

La mobilització partirà a les 11.30h de Can Lleonart i anirà fins al peatge de la C-32, on l'alcalde d'Alella, Andreu Francisco, farà la lectura d'un manifest per reclamar la gratuïtat de l'autopista.

Pujar al principi de la pàgina