Notícies
Publicat l'1 de març de 202401.03.2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Els dimecres, sense cotxe a l'escola
Els dimecres, sense cotxe a l'escola

El dimecres 6 de març de 2024 és donarà el tret de sortida a una campanya impulsada per la Comissió de Camins Escolars del Consell Educatiu Municipal, que anima les famílies i l'alumnat a fer ús del camí escolar i anar caminant, en bicicleta o en patinet a l'escola. “Els dimecres, sense cotxe a l'escola” és el lema d'aquesta iniciativa que té l'objectiu de promoure pràctiques sostenibles i saludables i millorar l'autonomia dels infants.

La campanya posa èmfasi en els beneficis que té per a la canalla anar caminant a l'escola, perquè és més divertit, ajuda a fer nous amics i amigues, a protegir el medi ambient, a millorar la salut, a afavorir les relacions entre diferents edats, a conèixer els carrers i a gaudir del poble. La proposta parteix del Consell Educatiu, després de posar a prova una jornada del dia sense cotxe al mes de setembre coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Aquí podeu consultar els plànols per anar a peu, en bicicleta o en patinet a l'Escola La Serreta o per seguir el camí escolar que porta a l'Escola Fabra, la Llar d'Infants Municipals Els Pinyons i l'Institut Alella. 

Dimecres-sense-cotxe---planol-Fabra Dimecres-sense-cotxe---planol-Serreta

Els projectes de camí escolar són iniciatives per fomentar que infants i joves facin el seu recorregut diari de casa a l'escola a peu o amb bicicleta i de manera autònoma, és a dir, sense acompanyament adult.

Tot i que aquest sigui l'objectiu fonamental, els camins escolars són també un bon punt de partida per abordar reptes més amplis com són l'assoliment d'un model de mobilitat més sostenible i la reflexió respecte al dret dels infants al poble i el foment de la relació a l'entorn i la comunitat. 

La iniciativa d'impulsar el camí escolar afavoreix que l'alumnat vagi a l'escola d'una manera autònoma i segura i aquest s'estableix que podria ser l'objectiu general. I com a objectiu específic, des d'una perspectiva comunitària on s'implica a tots els agents educatius, el camí escolar:

  • Fomenta l'educació en valors des del respecte, la responsabilitat i la solidaritat
  • Promou la corresponsabilitat de les tasques de cura i mobilitat saludable, sostenible i respectuosa amb el medi ambient.
  • Afavoreix que el carrer es converteixi en un espai més de relació, d'intercanvi d'idees, on els usuaris se sentin segurs i còmodes i es fomenti la cohesió ciutadana i el bon veïnatge
  • Promou pacificació del trànsit, fomentant la disminució el nombre de trasllats en cotxe a l'escola i la sensibilització de conductors/es i vianants en un carrer més just, respectuós amb els drets de totes les persones i exempt de perills
  • Promou la presa de consciència de la presència dels infants a l'espai públic i de la necessitat de respectar-los i ajudar-los

Pujar al principi de la pàgina