Notícies
Publicat el 15 d'octubre de 201915.10.2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament convoca un ple extraordinari en resposta a la sentència del Tribunal Suprem
Ple

L'Ajuntament ha convocat un ple extraordinari per aquest dijous, 17 d'octubre, per debatre dues mocions, una de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem i un altre de suport a la regió kurda de Rojava. 

La sessió plenària es farà a partir de les 9h a la Sala de Plens de l'Ajuntament i es podrà seguir en directe pel canal Youtube de l'Ajuntament.

El primer punt de l'ordre del dia és la moció presentada pels grups municipals d'ERC+SxA, JuntsxCAT i Alternativa per Alella-CUP en resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l'amnistia per a les persones condemnades i en defensa del dret d'autodeterminació.

A la moció es proposa al Ple els següents acords:

PRIMER.- Manifestar el rebuig a la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem en relació al judici de l'1 d'octubre i la causa independentista, constatant que representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya.

SEGON.- Reclamar la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques i exigir l'amnistia de tots ells i elles, i de tots els exiliats i exiliades, com a reconeixement de l'absència de cap delicte vinculat a la celebració del referèndum de l'1 d'octubre i a qualsevol altra acció política celebrada durant els dies previs i posteriors a aquesta data.

TERCER.- Mostrar el compromís amb el dret a l'autodeterminació, dret polític fonamental recollit en tractats internacionals com la Carta de les Nacions Unides i el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, signats també per l'Estat espanyol, i reivindicar-lo com a dret en virtut del qual resoldre el conflicte polític existent, per via democràtica i pacífica.

QUART.- Reafirmar-nos en el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista català. Condemnar tots els intents de criminalització del moviment independentista que les seves diferents institucions, òrgans, poders i alguns mitjans de comunicació volen construir.

CINQUÈ.- Exigir al govern de l'Estat espanyol que respecti la legitimitat de les persones escollides democràticament a les diferents institucions catalanes, així com les decisions i acords que se'n derivin, com a màxima expressió de la sobirania popular.

SISÈ.- Comprometre'ns a treballar conjuntament amb el Parlament de Catalunya, del Govern de la Generalitat de Catalunya i convocar-nos a participar, com a representants legítims de la ciutadania, en una assemblea d'electes a favor dels drets polítics i la llibertat.

SETÈ.- Mostrar l'adhesió de l'Ajuntament d'Alella a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, tant a nivell nacional com internacional, i convidar la ciutadania a participar en totes les lluites compartides i pacífiques a favor dels drets i les llibertats. I comprometre'ns a participar en l'acte convocat pel President de la Generalitat el dia 26 d'octubre al Palau de la Generalitat.

VUITÈ.- Expressar la més ferma voluntat de seguir treballant, dia rere dia, per garantir els drets i les llibertats de tota la ciutadania d'Alella, la defensa del diàleg i dels principis democràtics i la pluralitat política, així com el respecte a la separació de poders, imprescindible en qualsevol estat de dret.

NOVÈ.- Fer avinent la situació de repressió política i de vulneració de drets fonamentals que estem vivint com a ciutadania i com a país als municipis agermanats.

DESÈ.- Fer arribar aquest acord a la Presidència del Parlament de Catalunya, a la Presidència de la Generalitat de Catalunya, a la Presidència del Congrés de Diputats, a la Presidència del Govern de l'estat, a la Presidència del Parlament Europeu, a l'Associació Catalana de Municipis i a l'Associació de Municipis per la Independència. I donar conèixer el contingut d'aquesta moció a la ciutadania del municipi pels mitjans que es creguin oportuns. 

L'ordre del dia de la sessió inclou una altra moció presentada per ERC+SxA, JuntsxCAT i Alternativa per Alella-CUP de suport a la regió kurda de Rojava i en defensa de la pau a Orient Mitjà. A la moció es proposa al Ple els següents acords:

PRIMER.- Mostrar el suport de l'Ajuntament d'Alella a la regió kurda de Rojava i al seu model social i polític democràtic, multicultural, multilingüístic i multireligiós.

SEGON.- Mostrar el rebuig de l'Ajuntament d'Alella a la ingerència de l'Estat turc a Síria i la intervenció armada fora de les seves fronteres contra el poble kurd.

TERCER.- Exigir al govern de l'Estat espanyol que retiri el seu suport a l'Estat turc i a aquesta ofensiva bèl·lica, demani al govern turc la retirada immediata de les seves tropes i impulsi sancions en la línia dels altres països europeus.

QUART.- Comunicar aquests acords al consolat de Turquia a Barcelona; al Ministeri d'Assumptes Exteriors i Cooperació de l'Estat espanyol; al President de l'Estat espanyol; al President de la Generalitat de Catalunya; al Departament d'Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya; a l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament; a la Red Española de Immigración y Ayuda al Refugiado; així com a entitats del nostre municipi que tinguin relació amb aquesta qüestió. 


Consultar l'ordre del dia del Ple 

Pujar al principi de la pàgina