Notícies
Publicat el 19 d'abril de 201719.04.2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Alella rep per quart any consecutiu el Segell Infoparticipa que acredita la transparència del web municipal
És una distinció del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB que  una distinció que acredita la màxima transparència dels continguts del web municipal


Lliurament InfoparticipaL’Ajuntament d'Alella ha tornat a revalidar el Segell Infoparticipa per la qualitat i transparència del web municipal. Aquest distintiu l’atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i és el màxim reconeixement a la qualitat i a la transparència de la comunicació local pública en els webs municipals.

Alella ha estat un dels 77 ajuntaments catalans (dels 948 analitzats) en obtenir el Segell, superant en dos punt l'avaluació anterior: s'han assolir el 92,31% en complir 48 dels 52 indicadors que s’han establert per a aquesta edició. 

El Segell InfoParticipa es va concebre l’any 2013 amb l’objectiu d’incentivar les bones pràctiques en comunicació pública local. L'any passat, a la tercera edició, es van ampliar significativament el nombre d'indicadors per adaptar-los als paràmetres de la Llei de transparència, accés a la
Banner infoparticipa 2016informació pública i bon govern que va entrar en vigor a Catalunya el passat 1 de gener de 2016.  Així es van ampliar fins a 52 les preguntes formulades per indagar si els webs municipals faciliten informació sobre quatre qüestions bàsiques: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com informen de la gestió i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana. L'any passat es va introduir l'estudi dels webs dels consells comarcals, i en el període 2016-2017, s’han incorporat els de les diputacions. 

Al Maresme, a més d'Alella, han aconseguit aquest reconeixement set municipis més: Argentona, Calella, Mataró, Premià de Dalt, Premià de Mar, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar. Alella i Calella són els únics municipis maresmencs que han aconseguit el Segell de Transparència en les quatre edicions. 

L’acte d’entrega dels guardons ha tingut lloc aquest dimecres, 19 d’abril, a  la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

En aquesta quarta edició, han rebut distintiu 93 ajuntaments (77 Segells, 6 Mencions i 10 Reconeixements), 5 consells comarcals i 3 diputacions.

Foto dels representants de les institucions guardonades. 

Foto general dels municipis i institucions guardonades

Pujar al principi de la pàgina