Notícies
Publicat el 12 de març de 202012.03.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
S'amplien les mesures preventives per evitar la propagació de coronavirus
Biblioteca tancada

L'Ajuntament ha actualitzat les mesures preventives que s'apliquen al municipi per l'alerta del coronavirus amb un nou DECRET D'ALCALDIA adaptat a les noves indicacions establertes per la Generalitat de Catalunya en relació a l'activitat educatiu i amb l'objectiu principal de no augmentar exponencialment els contagis per tal de no col·lapsar el sistema sanitari.

A més de les mesures adoptades en el decret anterior s'estableix el tancament de l'activitat lectiva, d'acord a la resolució del Departament d'Educació de la Generalitat, i per extensió la suspensió de les activitats extraescolars que es realitzen a aquests centres i a altres equipaments del municipi i les activitats que es realitzen als espais i la via públic. També es prioritzarà l'atenció telefònica i telemàtica i s'establira un sistema de cita prèvia per a les gestions presencial amb la ciutadania. 

L'Ajuntament demana a la ciutadania la seva col·laboració i que prengui les mesures preventives recomanades per les autoritats sanitàries per tal de contribuir a recuperar la normalitat al més aviat possible. 


Les mesures acordades són les següents:

Serveis d'atenció al públic:

  • En els serveis d'atenció al públic,  l'Ajuntament prioritzarà l'atenció telèfonica i telemàtica i s'establirà un sistema de cita prèvia per a les gestions presencials amb la ciutadania, tot ajornant les reunions previstes fins al 29 de març. 


Afectacions a l'àmbit educatiu: 

  • El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya ha suspès les activitats lectives a tots els centres educatius del 13 al 27 de març a tots els centres educatius -de titularitat pública, privada o concertada- i de totes les etapes educatives, en coordinació amb el Departament de Salut i en el marc del Pla d'Actuació del Procicat per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial d'alt risc, com a mesura de contenció i per evitar la propagació del coronavirus. 
  • S'han suspès, del 13 al 27 de març, les activitats al Programa de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball Baix Maresme. 
  • S'han suspès, del 13 al 27 de març, les activitats extraescolars que es fan als centres educatius i a altres equipaments municipals (Escola d'Iniciació Esportiva, Escola de Dansa, Coral Municipal).
  • S'han suspès, del 13 al 27 de març,  les activitats al Centre de Formació d'Adults- Espai Actiu d'Alella. 
  • S'han suspès la jornada de portes obertes a l'Escola La Serreta prevista per al 16 de març de 2020.
  • S'ha suspès durant 15 dies el projecte de Pati Obert. 

Suspensió de totes les activitats i tancament dels equipaments municipals del 13 al 29 de març 



  • Tancar al públic i ajornar  les activitats als equipaments culturals Espai d'arts escèniques Casal d'Alella, Can Lleonart, Can Manyé i la Biblioteca Ferrer i Guàrdia . 
  • Tancar al públic i ajornar les activitats de l'Oficina de Turisme.
  • Tancar al públic i ajornar les activitats als equipaments esportius; Camp d'Esports Municipal, Pavelló Municipal d'Esports, Complex Esportiu Municipal i Pistes d'Entrenament d'atletisme). 
  • Tancament del Casal de Gent Gran Can Gaza. 
  • Tancar al públic i ajornar les activitats a l'Espai Jove.
  • Mantenir obert al públic en l'horari habitual el Mercat Municipal i el Mercat no Sedentari, de divendres. 
  • També romandrà tancat al públic el Casal d'Alella. 


Atenció a l'actualització de les mesures preventives: 

  • S'aniran actualitzant les mesures preventives a prendre, en funció de les recomanacions que es facin des del CECAT o des dels diferents departaments de la Generalitat de Catalunya. 
  • Es recomana a tota la ciutadania implementar totes les mesures de prevenció i evitar qualsevol situació de risc que no sigui imprescindible, amb espacial cura a les persones grans. En aquest sentit, és recomanable posposar tota activitat opcional pel període dels propers 15 dies. 

Informació relacionada
Pujar al principi de la pàgina