Anar a la plana de números del butlletí

Recull informatiu publicat a alella.cat · El Full Setmanal. Butlletí electrònic de l'Ajuntament d'Alella. Núm.192
Notícies

Rocòdrom

El 6 d'abril és el Dia Mundial de l'Activitat Física i Saludable i l'Ajuntament d'Alella ho celebra enguany per partida doble. Al matí s'estrenaran les rutes saludables i a la tarda hi haurà portes obertes al Rocòdrom perquè tothom qui vulgui pugui tastar el nou equipament esportiu que s'ha instal·lat al Pavelló Municipal d'Esports. 

Fòrum de síndics i sindiques

La primera setmana d'abril comença a treballar la Sindicatura Municipal de Greuges d'Alella. L'oficina del síndic, càrrec que ocupa l'alellenc Raúl Morales, s'instal·larà en un espai independent de les oficines municipals, a la planta baixa de l'Ajuntament, on havia estat instal·lada l'oficina de Promoció econòmica i també l'antic jutjat de pau. 

Ajuntament

L'Ajuntament té previst donar el nom de l'1 d'Octubre a un espai públic del municipi. Així es va acordar per unanimitat a la darrera sessió del Ple municipal celebrada el 22 de març. La moció presentada per PDeCAT va comptar amb el vot favorable de tots els grups municipals presents al plenari: ERC+SxA, Gent d'Alella, Alternativa per Alella-CUP i Alella Primer-CP.  Al Ple també es va aprovar inicialment la modificació puntual del POUM per reconvertir en zona d'equipaments una superfície de 1.075 m2 que ara estan qualificats com a espais lliures situats a la zona de La Vera, entre el Complex Esportiu Municipal i la pista del Pavelló Municipal d'Esports. 

Joan Miquel OliverEl centre cultural ja té preparada la programació de primavera que comença el 9 d'abril i acaba el 21 de juny. Els dies 4 i 5 d'abril s'obren les inscripcions als cursos i tallers per a les persones que ja són usuàries o viuen a Alella i a partir del 6 d'abril les inscripcions s'obren a tothom. La nova programació ofereix activitats adaptades al ritme que marca l'arribada del bon temps. Joan Miquel Oliver i Marina Rossell protagonitzen el Cicle de Músiques del Món i les tertúlies de la temporada són de luxe: Yezid Arteta, un exconvicte rebel, el veterà corresponsal de La Vanguardia a Beirut, Tomàs Alcoverro, Empar Moliner, Ferran Mascarell i el ja habitual Joan Vives i els promotors de Som Mobilitat, mobilitat sostenible. 

Fira d'artesansFins al 15 de maig es poden presentar les sol·licituds per participar a la Fira de la 43a Festa de la Verema que se celebra els dies 7, 8 i 9 de setembre. La Fira reuniex una seisantena de parades d'artesans ubicades al llarg de la Rambla d'Àngel Guimerà i la Plaça Germans Lleonart. A la Fira podreu trobar tota mena de productes de qualitat vinculats amb la nostra gastronomia i tradició, com ara embotits, formatges, coques, bijuteria, decoració, complements, productes naturals i sabons, dolços, entre d'altres productes. 

Escalada

L'Espai Jove ja té a punt la programació adreçada a joves de 16 a 30 anys. Entre d'altres propostes es manté el curs de ioga els dimarts i dijous i s'amplien a sis les sessions obertes al públic, hi haurà un taller d'interpretació de somnis, una Jumpsession amb grups locals, sessions d'entrenament del grup d'escalada i es crearà un espai exclusiu de trobades setmanals per a dones. Les inscripcions a les activitats es poden fer des d'aquest FORMULARI  

Connecta't al capdeLa regidoria d'Adolescència i Joventut ha iniciat  un procés participatiu per tal que el jovent i adolescents alellencs, de 12 a 30 anys, decideixin quines activitats volen fer pel Cap de Setmana Jove. Per poder participar i fer aportacions només caldrà emplenar aquest FORMULARI i apuntar-se a la jornada participativa prevista per al dissabte 21 d'abril, de 10 a 16h, a l'Espai Jove, a les antigues Escoles Fabra. A la jornada es debatran les propostes presentades i es crearan comissions de treball. Després de la feina tots els joves i les joves compartiran un dinar. 

Espai Actiu

Des de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament d'Alella volem conèixer quina necessitat té la població alellenca pel que fa a formació d'adults, per tal de poder adaptar els cursos que s'ofereixen des del Centre de Formació d'Adults-Espai Actiu a les demandes de la població. Per aquest motiu, us demanem la vostra col·laboració contestant aquesta ENQUESTA

Tu fas Alella! (2'13L'Ajuntament obre aquest dilluns, 26 de març, la convocatòria per a la concessió de subvencions de caràcter ordinari i extraordinari per a les activitats de les entitats d'Alella. El termini previst per presentar les sol·licituds per a subvencions de caràcter ordinari finalitza al 16 d'abril i les subvencions de caràcter extraordinari es poden demanar fins al 16 d'octubre. 

Tornada a l'escolaDel 13 al 24 d'abril, ambdós inclosos, es fan les preinscripcions al segon cicle d'educació infantil (P3, P4 i P5), educació primària (1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è) i educació secundària obligatòria (1r, 2n, 3r i 4t d'ESO) als centres públics. Les sol·licituds s'han de presentar al centre triat en primera opció acompanyades de la documentació necessària per acreditar els criteris de baremació, que es mantenen igual que el curs anterior. 

Caminada dels Tres pobles (2016)Ja està tot preparat per a la XIII Caminada dels Tres Pobles. El 19 de  març es van obrir les inscripcions per poder participar en un esdeveniment esportiu, saludable i de convivència molt esperat tant pels habitants dels tres pobles veïns -Alella, El Masnou i Teià- com pels afeccionats a les caminades d'altres pobles i ciutats del Maresme i del Barcelonès. Enguany, la caminada s'avança una mica i es farà el diumenge 15 d'abril. 

Roses de Sant Jordi

Fins al 18 d'abril es poden presentar les sol·licituds per a la instal·lació de parades de Sant Jordi. Poden optar els comerços locals, entitats, escoles, clubs esportius, residències o similars de l’àmbit local. Les sol·licituds s'han de presentar, juntament amb la documentació requerida, a l’Oficina d'Atenció a la Ciutadania

Agenda
Del 9 de març al 15 d'abril

Cartell un món paral·lel

Data: Dissabte, 31 de març de 2018
Hora: 11 h matí
Lloc: Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora
Data: Dissabte, 31 de març de 2018
Hora: 12 h migdia
Lloc: Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora
Data: Diumenge, 1 d'abril de 2018
Hora: 11 h matí
Lloc: Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora
Data: Diumenge, 1 d'abril de 2018
Hora: 12 h migdia
Lloc: Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Imagen

Data: Dimecres, 4 d'abril de 2018
Hora: 9 h matí
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Durada: 4 i 5 d'abril antics alumnes i persones empadronades a Alella. A partir del 6 tothom

Relat d'un exconvicte rebel

Data: Dijous, 5 d'abril de 2018
Hora: 7 h tarda
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Data: Divendres, 6 d'abril de 2018
Hora: 10 h matí
Lloc: Plaça dels Germans Lleonart

Rocòdrom

Data: Divendres, 6 d'abril de 2018
Hora: 2/4 de 6 tarda
Lloc: Plaça dels Germans Lleonart
Data: Divendres, 6 d'abril de 2018
Hora: 4 h tarda
Lloc: El Bosquet

Parcs i Biblioteques. Xerrada guies i mapes per conèixer el Parc de la Serralada Litoral

Data: Dissabte, 7 d'abril de 2018
Hora: 2/4 d'11 matí
Lloc: Masia de Can Magarola
Data: Dissabte, 7 d'abril de 2018
Hora: 11 h matí
Lloc: Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora
Data: Diumenge, 8 d'abril de 2018
Hora: 2/4 de 10 matí
Lloc: Riera de Teià (Plaça Catalunya)
Data: Diumenge, 8 d'abril de 2018
Hora: 10 h matí
Lloc: Oficina de Turisme
Data: Diumenge, 8 d'abril de 2018
Hora: 11 h matí
Lloc: Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora
Data: Diumenge, 8 d'abril de 2018
Hora: 12 h migdia
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
Ajuntament d'Alella
Plaça de l'ajuntament, 1 (08328)
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28 - ajuntament@alella.cat
Si no visualitzes correctament aquest missatge, fes clic aquí