This page in english Esta página en castellano Aquesta pāgina en catalā
Turisme
 
Passejades familiars pel Parc de la Serralada Litoral

Passejades pel Parc de la Serralada Litoral  i activitats programades pel Consorci del Parc de la Serralada Litoral

PASSEJADES FAMILIARS PEL PARC DES D'ALELLA programades des del Punt d'Informaciķ de Can Lleonart, ubicat a l'Oficina de Turisme d'Alella

Preus: 0-8 anys gratuīt

            9-14 anys 2 euros

           a partir de 15 anys 5 euros

           Grups ( més de 10 persones) 4 euros

Més informaciķ i inscripcions a: Punt d'Informaciķ Can Lleonart - Oficina de Turisme d'Alella  (Tel. 93 555 46 50 o oficinadeturisme@alella.cat )

Nom  

Anem al parc

13 de marį: Anem al Parc!

Elements destacats: Ermita de Sant Mateu, can Riera, Font de Sant Mateu, mirador de
la Cornisa. Des d'aquesta zona, una de les més elevades del Parc, es pot entendre perfectament la comarca del Maresme: clima, vegetaciķ, relleu i sobretot, l'ocupaciķ del territori des d'čpoca prehistōrica. Recorregut aproximat: 2km. Desnivell: 40m. Dificultat: Baixa. Tipus de recorregut: Natura i Patrimoni.
Lloc de trobada: Oficina de Turisme
Hora: de 10:30 a 13h
Elements destacats: ernita de Sant Mateu, Can Riera, font de Sant Mateu i mirador de la Cornisa.

Camins antics

Passejada pel Parc de la Serralada Litoral

10 d'abril: Anem per camins de bandolers!
Camins antics

Aquesta passejada ens mostra dos paisatges totalment diferents que ja s'insinuen a través dels noms: el Greny, pedregķs, i la Coma Fosca, vall ombrívola. Ambdķs sķn part de camins antics que la gent utilitzava quan no hi havien cotxes, perō on anava a parar el Greny? Quč es un camí Ral? Qui eren els bandolers dels camins Rals de muntanya? Llegendes i histōria es barregen en aquests indrets. Duch i ermita de Santa Maria d´Aiguamoix. Recorregut: 5km. Desnivell: 260m. Dificultat: Baixa. Tipus de recorregut: Natura i Patrimoni.
Lloc de trobada: Oficina de Turisme
Hora: de 10:30 a 13h
Elements destacats: Camí del Greny, Camí antic de Martorelles, Coma Fosca, torre de can Poc, can Cortés, cal Bonveí, cal Governador

(Fonts d'Alella)

Dolmens

8 de maig: Anem a buscar dolmens
(Fonts d'Alella)

Parlarem dels dōlmens: Qui els va construir? Quan es van construir? Per a que serveixen? Tot aixō son les histōries que ens expliquen els arqueōlegs perō,  que ens diuen les llegendes? Bruixes, dimonis i altres éssers que seran els protagonistes d'altres histōries pel més joves. Recorregut aproximat: 6km. Desnivell: 70m Dificultat: Baixa. Tipus de recorregut: Natura i Patrimoni
Lloc: Oficina de Turisme
Hora: de 10:30 a 13h
Elements destacats: Dolmen de can Gurri i dolmen de Castellruf. També visitarem la Font de can Gurri i la de ca la Tereseta.

(Fonts d'Alella)

Anem a fer un glop2

9 d'octubre: Anem a fer un glop!
(Fonts d'Alella)

Anem a “la descoberta”, amb els més petits, de les fonts que es troben en el recorregut. Parlarem dels aqüífers, de la importāncia de l'aigua, del seu aprofitament, de la localitzaciķ de les fonts, del relleu i la vegetaciķ ... Farem una parada a la font de l'Esquerda per esmorzar. Allā explicarem llegendes de dones d'aigua i d'éssers māgics relacionats amb aquests entorns. Recorregut: 5km. Desnivell: 170m. Dificultat: baixa-mitja. Tipus de recorregut: natura i patrimoni.
Hora: de 10:30 a 13:00h
Lloc de trobada: Oficina de Turisme
Elements destacats: arbres monumentals, font del Fonoll, font de l'Esquerda, font dels Eucaliptus i font del Safareig.