Filtrar esdeveniments
Notícies
Publicat el 13 d'octubre de 201613.10.2016
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versiķ per imprimir
L'Ajuntament recupera l'antic celler i rehabilita l'entorn de la Masia de Can Magarola
L'espai, que es podrā utilitzar per fer activitats culturals i enoturístiques, s'estrenarā el 5 de novembre amb el lliurament dels Premis Literaris i l'espectacle Esperit de Vinyoli

Can MagarolaCan Magarola tindrā un lloc destacat en el mapa de l’enoturisme de la DO Alella amb la recuperaciķ de l’antic celler i l’arranjament dels espais exteriors de la masia. Amb aquesta darrera intervenciķ, l’Ajuntament dķna un pas més per a la recuperaciķ de Can Magarola, un edifici catalogat com a d’interčs patrimonial del municipi.

La instalˇlaciķ del mobiliari —la majoria objectes restaurats procedeixen de la prōpia masia—, i la reforma de les instalˇlacions elčctriques i d’altres serveis, culmina una nova intervenciķ emmarcada dintre de les actuacions de recuperaciķ de l’antiga masia, amb l’objectiu de protegir i evitar la degradaciķ i posar en valor l’edifici. 

En aquest cas, les obres s’han materialitzat en tres āmbits diferents: l’arranjament de l’antic celler i la recuperaciķ d’un espai exterior annex; la consolidaciķ dels murs perimetrals; i el reforįament i l’estabilitzaciķ de la faįana nord de la masia. L’import d’aquesta actuaciķ ascendeix a 54.800€, finanįats majoritāriament amb una subvenciķ de 45.797€ del programa complementari de suport a l’economia productiva local de la Diputaciķ de Barcelona. Cal afegir 37.000€ més de la reforma de la instalˇlaciķ elčctrica. 

A banda de l’arranjament de l’antic celler i la sala d’accés, els treballs han permčs recuperar un pati extern situat al costat nord de la masia que estava en estat ruīnķs i habilitar un nou accés i una zona exterior d’estada, complementāria al de l’entrada principal. El conjunt es converteix, així, en un escenari molt adient per a la realitzaciķ d’activitats enoturístiques i culturals.

Estrena el 5 de novembre 

L’estrena d’aquest espai es farā el 5 de novembre a partir de les 19h. L'acte comenįarā amb la presentaciķ la presentaciķ del treball guanyador de la tercera beca de recerca histōrica, "Repressiķ a la rereguarda republicana: persecuciķ i solidaritat amb els sacerdots alellencs (juliol de 1936-desembre de 1938)", de l'alellenc Ramon Anglada. Seguidament, es farā lliurament dels Premis Literaris Alella 2016, en el qual es lliuraran els guardons de la 20a ediciķ del certamen de poesia Alella a Maria Oleart, al qual aspiren un total de 19 obres, i el de la 16a ediciķ del certamen de contes Alella a Guida Alzina, que ha rebut un 76 treballs. L'estrena del celler rehabilitat s'acabarā amb l’espectacle Esperit de Vinyoli, un viatge a l’essčncia počtica de Joan Vinyoli amb Sílvia Bel i Sílvia Comes. 

Can MagarolaCan MagarolaCan MagarolaCan Magarola
Can MagarolaCan MagarolaCan MagarolaCan Magarola
Can MagarolaCan MagarolaCan MagarolaCan Magarola
Oficina de Turisme d'Alella
Riera Fosca, 2
08328 Alella
T. (+34) 935 554 650
www.alella.cat/turisme
alella.ofturisme@alella.cat

Horari d'estiu (d'abril a octubre):
Dimarts, dimecres, dijous i diumenge, de 10 a 14.30h
Divendres i dissabte, de 10 a 14.30h i de 15.30 a 17.30h.
Dilluns tancat.

Horari d'hivern (de novembre a marį):
De dimecres a diumenge, de 10 a 14.30h.
Dilluns i dimarts tancat

Escut Ajuntament d'Alella
Alella, talent i vinyes
Enoturisme DO Alella
Denominaciķ d'origen Alella
Generalitat de Catalunya - Agčncia Catalana de Turisme
Turisme Catalunya
Pujar al principi de la pāgina