DIVENDRES
4
SETEMBRE
2015
19:00 h
CompartirComparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
Festa de la Verema. Inauguració de la 41a Festa de la Verema
Lloc Plaça de l'Ajuntament
Organitza Ajuntament d'Alella

19 h Acte d'inauguració de la Festa de la Verema
Pregó a càrrec de Pep Riera
Proclamació de la pubilla del 2015, acompanyada de les dames d'honor, hereus i pubilla del 2014.
Trepitjada del raïm pels hereus i dames d'honor. Benedicció del primer most.
Lectura del veredicte dels premis del concurs d'aparadors i sorteig d'obsequis entre les persones que han descobert la paraula secreta del concurs d'aparadors.
Presentació de la nova peça de la col·lecció de complements per al vi del Casal d'Alella.
Lloc: Plaça de l'Ajuntament

El pregoner

Pep Riera, pagès

Pep Riera

FOTO: Òscar Pallarès


El defensor de la terra

Enguany el pregoner de la Festa de la Verema és Pep Riera, el pagès més conegut de Catalunya i una de les persones més respectades dins –i també fora- de la pagesia catalana. I és que aquest mataroní afable i d'intensos ulls blaus, és un autèntic apassionat de la terra i ha dedicat tota la seva vida a defensar-la: com a espai de cultiu, com a territori i també com a país. Una lluita, sense treva ni cansament, que va iniciar a final dels anys cinquanta revelant-se contra el franquisme, i que segueix practicant cada dia quan treballa, de sol a sol, a la seva finca de Mataró; quan arrossega els tractors allà on perilla la pagesia i el territori; o quan parla a les assemblees, als actes polítics o als mitjans de comunicació.
Fundador i líder durant 25 anys del sindicat Unió de Pagesos, Pep Riera comparteix la coordinació del sindicat al Maresme amb el lideratge de Pagesos per a la Independència, la branca sectorial de la pagesia de l'Assemblea Nacional Catalana.
És “el guerrer” del tractor. Un home treballador i compromès que s'arremanga i s'implica per defensar, allà on calgui, els drets, la llibertat, el camp o la independència.
Ha guanyat moltes batalles i n'ha perdut d'altres, però manté intacte el compromís amb la gent de camp. Convençut que el major perill de l'agricultura és la manca de relleu generacional, Pep Riera ha aconseguit encomanar el seu arrelament a la terra als seus quatre fills i a la seva filla. Tots cinc viuen i defensen, com ell, l'ofici de pagès.
Creu que la unió fa la força i que Catalunya té a tocar el seu futur. Amb el mateix optimisme, l'augura molt bones perspectives a la DO Alella. “Quan la cooperativa va fer fallida, la DO va quedar tocada però han aparegut nous elaboradors i ara hi ha moltes més marques i vins molt bons per triar i remenar”.

FOTO: Òscar Pallarès

Programa de ma

Pujar al principi de la pàgina