El Ple aprova definitivament el pressupost de 2017 i l'ordenança reguladora de la instal·lació de terrasses

Ajuntament d'AlellaEl Ple de l'Ajuntament va aprovar definitivament en la sessió ordinària celebrada aquest dijous, 26 de gener, el pressupost municipal d'enguany que ascendeix a 13.735.401 euros. Els comptes generals i la plantilla de personal i la relació de lloc de treball de l'Ajuntament van ser aprovats amb els vots a favor dels dos grups de l'equip de govern, ERC+SxA i Alella Primer-CP, i els vots en contra dels quatre grups de l'oposició, Gd'A, CDC, Alternativa per Alella-CUP i PP.  Amb l'aprovació definitiva també es van desestimar les vuit al·legacions presentades pel grup municipal d'Alternativa per Alella-CUP. 

Al Ple també es va aprovar definitivament l'ordenança reguladora de llicències de terrasses d'establiments de restauració o assimilats als espais públics, aprovada inicialment el 29 de setembre de 2016. A l'aprovació es van desestimar les al·legacions presentades pel grup municipal de Gd'A. L'ordenança es va aprovar amb els vots a favor d'ERC+SxA, Alella Primer-CP i Alternativa per Alella-CUP, el vot en contra de Gd'A i CDC i l'abstenció del PP. 

A la sessió es va aprovar el canvi de denominació del grup municipal de Convergència Democràtica de Catalunya que passa a anomenar-se Partit Democrata Europeu Catala (PDeCAT). La proposta, presentada pel mateix grup municipal, va ser aprovada amb els vots de tota la resta de grups, a excepció del PP que es va abstenir a la votació.

L'últim acord de la sessió va ser l'aprovació d'una moció d'adhesió a la campanya "Casa nostra és casa vostra", promoguda per milers de persones a títol individual, col·lectius i moviments socials, ONG i empreses del sector cultural, amb l'objectiu de denunciar la situació que viuen les persones refugiades i migrants, aconseguir la sensibilització i mobilització de la ciutadania i demanar polítiques d'acollida reals i efectives a les institucions. La moció, presentada per ERC+SxA, Alella Primer-CP, Gd'A i PDeCAT, va comptar amb el vot a favor de tots els grups proposants i d'Alternativa per Alella-CUP i l'abstenció del PP. 

Informació publicada el 27 de gener de 2017