Dona

La Regidoria d'Equitat porta a terme projectes destinats a eradicar el fenomen de la desigualtat entre dones i homes, que colˇloca les dones en una situaciķ de subordinaciķ i desavantatge social i econōmic respecte dels homes i que impedeix que les dones exerceixin plenament els seus drets com a ciutadanes. A més, s'encarrega de coordinar la incorporaciķ de la perspectiva de gčnere i de les dones a les polítiques municipals tal com estableix la “Carta europea per a la igualtat de dones i homes”.

D'altra banda, la regidoria d'Equitat treballa per la prevenciķ de la violčncia de gčnere, que és una greu vulneraciķ dels drets de les dones i un impediment perquč les dones puguin assolir la plena ciutadania, l'autonomia i la llibertat. A través d'actuacions i campanyes, es vol sensibilitzar la poblaciķ sobre les causes de la violčncia masclista. D´altra banda, a través dels Serveis Socials Bāsics, l'Ajuntament posa a disposiciķ de la poblaciķ un servei d'atenciķ a les persones que pateixen les diverses manifestacions de la violčncia masclista.

A través de diferents accions es busca un benefici per a tothom, dones i homes, ja que es vol contribuir a construir noves pautes de relaciķ entre homes i dones, basades en el respecte i l'equitat, i també coadjuvar a millorar la societat i fer-la més democrātica, justa i solidāria.

Més informaciķ a  equitat@alella.cat