Dona

La Regidoria d'Equitat porta a terme projectes destinats a eradicar el fenomen de la desigualtat entre dones i homes, que colˇloca les dones en una situaciķ de subordinaciķ i desavantatge social i econōmic respecte dels homes i que impedeix que les dones exerceixin plenament els seus drets com a ciutadanes. A més, s'encarrega de coordinar la incorporaciķ de la perspectiva de gčnere i de les dones a les polítiques municipals tal com estableix la “Carta europea per a la igualtat de dones i homes”.

D'altra banda, la regidoria d'Equitat treballa per la prevenciķ de la violčncia de gčnere, que és una greu vulneraciķ dels drets de les dones i un impediment perquč les dones puguin assolir la plena ciutadania, l'autonomia i la llibertat. A través d'actuacions i campanyes, es vol sensibilitzar la poblaciķ sobre les causes de la violčncia masclista. D´altra banda, a través dels Serveis Socials Bāsics, l'Ajuntament posa a disposiciķ de la poblaciķ un servei d'atenciķ a les persones que pateixen les diverses manifestacions de la violčncia masclista.

A través de diferents accions es busca un benefici per a tothom, dones i homes, ja que es vol contribuir a construir noves pautes de relaciķ entre homes i dones, basades en el respecte i l'equitat, i també coadjuvar a millorar la societat i fer-la més democrātica, justa i solidāria.

Més informaciķ a  equitat@alella.cat

  

Programa 8 de marįLa regidoria d’Equitat ha preparat un programa d’activitats per celebrar el 8 de marį, el Dia Internacional de les Dones, en el qual participen diferents ārees —Adolescčncia i Joventut, Cultura i Civisme i Seguretat Ciutadana— i les dues associacions de dones. Els actes arrencaran el 2 de marį amb la inauguraciķ de l’exposiciķ “Mirades cap a l'Āfrica”, de la tianenca Bianca Batlle Nguema, i una performance a cārrec de Pinten dones, grup format per la mateixa artista més la part femenina de Bandebōlit, a les 20h a Can Manyé.

8 DE MARĮ - DIA INTERNACIONAL DE LES DONES  

Dijous 15 i divendres 16 de febrer:

 • IV Campionat de Canastra amb l’Associaciķ de Dones Montserrat Roig d’Alella

Divendres 2 de marį, 20h, Can Manyé:

 • Inauguraciķ de l’exposiciķ “Mirades cap a Āfrica”. I performance Pinten dones, a cārrec de l’autora Bianca Batlle i les Bandebōlit.

Dissabte 3 de marį, 12h, Can Manyé:

 • Visita comentada de l’exposiciķ “Mirades cap a Āfrica”, a cārrec de Bianca Batlle.

Diumenge 4 de marį, 11:30h Can Manyé:

 • Visita comentada de l’exposiciķ “Mirades cap a Āfrica”, Performance Pinten dones, a cārrec de Bianca Batlle i les Bandebōlit i vermut de cloenda.

Dimecres 7 de marį, 11h, local Associaciķ de Dones Montserrat Roig d’Alella:

 • Taller Gimnāstica abdominal i sol pelviā a cārrec de Dolors Maset.

Dijous 8 de marį, de 11h a 13h, Plaįa de l’Ajuntament:

 • Repartiment de lliris solidaris amb l’Associaciķ de Dones Solidāries d’Alella
 • Taula dolįa amb l’Associaciķ de Dones Montserrat Roig d’Alella.
 • Acte institucional. Lectura del manifest. 

Dijous 8 de marį, 19h, Golfes de Can Lleonart:

 • Tertúlia Violčncia i misogínia a la música Pop. “’La maté porque era mía’, hi ha violčncia de gčnere a la música pop?” A cārrec de  Rosa Ma González Dra. en Filologia Anglesa per la UB
 • La presencia de violčncia masclista a la cultura popular compleix una funciķ documental? té propōsit condemnatori? o simplement és un tema més amč que les trillades histories d’amor reeixit? En qualsevol cas, cal preguntar-se fins a quin punt la violčncia a la música contribueix a normalitzar actituds misōgines a la societat.

Dissabte 10 de marį: 

 • Lliurament de premis del IV Campionat de Canastra i sopar de celebraciķ del Dia Internacional de les Dones amb l’Associaciķ de Dones Montserrat Roig d’Alella.

Dimecres 14 de marį i divendres 16 de marį de 18:30h a 21h, Sala Polivalent, Antigues Escoles Fabra:

 • Taller d’autodefensa femení. Inscripcions a través d'aquest FORMULARI