Seguretat

Si voleu gaudir un estiu divertit, saludable i segur feu cas de totes aquestes recomanacions

Consells davant els incendis forestals

interior.gencat.cat/incendisforestals

Consells davant els episodis de calor

interior.gencat.cat/onadadecalor

Consells davant les pluges i tempestes fortes

interior.gencat.cat/inundacions

Consells davant la contaminaciˇ d┤ozˇ

interior.gencat.cat/atmosfera

Consells per a la seguretat en el bany a la platja

interior.gencat.cat/platges

Consells per al bany en aigŘes interiors i piscines

interior.gencat.cat/banyinterior

Consells davant grans aglomeracions de persones

interior.gencat.cat/gransconcentracions

Consells davant les revetlles, correfocs i fogueres

interior.gencat.cat/revetlles

Consell per gaudir d'unes vacances segures 

Risquet, informaciˇ per a nens i nenes

interior.gencat.cat/webinfantil

SI HEU DE MARXAR TEMPORALMENT DEL DOMICILI US RECOMANEM QUE SIGUEU AQUESTES RECOMANACIONS.
RECOMANACIONS PR└CTIQUES A L'HORA DE MARXAR DE VACANCES

Consells generals

 • Tanqueu les claus de pas generals d┤aigua i gas de la casa. Un oblit o una fuita inesperada pot causar danys greus al vostre domicili i al de terceres persones.
 • Si no desconnecteu el corrent elŔctric general, desendolleu de la xarxa tots els aparells innecessaris. Una pujada de tensiˇ o una fora tempesta elŔctrica els pot provocar danys o fins i tot un incendi.
 • Reviseu totes les portes i finestres abans de marxar i tanqueu la porta amb clau. TambÚ Ús important protegir els accessos exteriors amb reixes reforšades o blindades i tancar bÚ els garatges.
 • Comuniqueu el lloc d'estada, un n˙mero de telŔfon de contacte amb el temps que us absentareu a algun familiar o veÝ de confianša, o bÚ a la Policia Local. 
 • Sigueu discrets i no expliqueu en llocs p˙blics que marxeu de vacances, ni ho deixeu gravat a la b˙stia de veu. Recordeu que les xarxes socials sˇn un altaveu molt perillˇs a l'hora de difondre les absŔncies domiciliÓries.
 • Utilitzeu el servei de comunicaciˇ d┤absŔncies domiciliÓries. Es tracta d┤una mesura preventiva de la Regidoria de Civisme i Seguretat Ciutadana  que tÚ per objectiu prevenir robatoris i agilitar les gestions en els casos en quŔ alg˙ pateixi un robatori o qualsevol incident a casa seva mentre Ús de vacances.Es tracta d┤una mesura preventiva que tÚ per objectiu prevenir robatoris i agilitar les gestions en els casos en quŔ alg˙ pateixi un robatori o qualsevol incident a casa seva mentre Ús de vacances.
 • Encarregueu a alguna persona de confianša que reculli peri˛dicament el correu i la propaganda de la b˙stia.
 • ColĚloqueu, si es possible, temporitzadors que fan funcionar llums o altres aparells a certes hores.
 • Si teniu l'alarma connectada a una central de recepciˇ d┤alarmes, comuniqueu el telŔfon de contacte i el lloc d┤estada.
 • Si torneu al domicili i observeu que alg˙ hi ha entrat, no entreu i truqueu la policia.
 • Podeu denunciar els fets a la Policia Local o al Cos de Mossos d'Esquadra i tambÚ a l'adreša d'Internet www.gencat.net/mossos.

Important
Avisar en cas de sospita tambÚ Ús important per evitar robatoris al ve´nat. Si us adoneu de la presŔncia de persones alienes que observen o controlen un domicili o el moviment de vehicles, truqueu al 112 o directament a la Policia Local. TambÚ Ús important avisar a la policia si detecteu un vehicle sospitˇs pels voltants.

TelŔfons d'interŔs

 • Policia Local d'Alella: 93 555 24 12
 • Mossos d┤Esquadra: 112
 • EmergŔncies: 112

Consulteu les recomanacions "Vacances segures" de Mossos d'Esquadra

campanya seguretat als comeršos

Un any mÚs, l’Órea de Civisme i Seguretat Ciutadana posa en marxa la campanya anual de seguretat als comeršos, coincidint amb l’Ŕpoca nadalenca. La mesura tÚ l’objectiu de prevenir els actes delictius que s’accentuen amb l’increment de l’activitat comercial i l’afluŔncia de gent al carrer. La campanya de seguretat als comeršos ha comenšat aquest dimecres, 12 de desembre,  i estÓ previst que s’allargui fins a desprÚs de Reis