X
Emergència sequera
Notícies
Publicat el 3 de març de 201603.03.2016
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
La seu del Consorci del Parc de la Serralada Litoral s'instal·la a Can Magarola

Can MagarolaL'activitat ha tornat a Can Magarola. Des del 18 de febrer, la masia acull la seu administrativa del Consorci del Parc de la Serralada Litoral. L'ens públic, que gestiona l'espai d'interès natural compartit pel Maresme i Vallès Oriental, s'ha traslladat a Alella des de Cabrera de Mar, municipi en el qual ha tingut la seva seu durant més de 18 anys.
Segons fonts del Consorci, el canvi de seu administrativa a Can Magarola d'Alella significa un punt d'inflexió i un salt qualitatiu en un doble sentit. Per una banda, permetrà que el personal tècnic i administratiu i els guardes treballin en un entorn més favorable; i, per una altra, la nova seu ubica el Consorci en una de les moltes portes d'accés al parc, la qual cosa permetrà un contacte més directe amb els usuaris de l'espai protegit i la possibilitat d'organitzar diversitat d'actes públics.
A la seu del Consorci treballen una dotzena de persones, entre guardes i personal tècnic i directiu, que ocupen les dependències ubicades a la primera planta de la masia. Les diferents estances de Can Magarola s'han adequat per acollir els despatxos (les sales de tècnics, de treball i suport tècnic, administració i gerència), l'oficina dels guardes, una sala de reunions, el bany, els vestidors, el magatzem i un espai d'office.

Cessió per 20 anys
L'arribada de l'ens a Alella és fruit del conveni d'autorització d’ús signat el 23 de setembre de 2013 per l'Ajuntament d'Alella i el Consorci del Parc de la Serralada Litoral, que estableix la cessió, a precari, d'una part de la masia per un termini de 20 anys. Segons el conveni, el Consorci es farà càrrec de les despeses de consum, manteniment i conservació i també es compromet a col·laborar amb l'Ajuntament en la creació i difusió d'itineraris de les fonts d'Alella, en la custodia del territori en el sector del Torrent del Fonoll i en el manteniment dels miradors de Nou Pins i del Torrent del Fonoll.
Les obres d'adequació han tingut un cost total de 157.911€, que han estat finançats per la Diputació de Barcelona i el Consorci del Parc de la Serralada Litoral.  Bona part de la inversió correspon a la construcció d'una caldera de biomassa que alimenta el sistema de calefacció de l'equipament i que contribueix a la reducció d'emissions de CO2. Està previst que la caldera es nodreixi de llenya provinent de la gestió dels propis espais forestals del parc. També s'han fet inversions en el servei d'electricitat i en la millora de les mesures de seguretat.

Inauguració el 5 de març
La nova seu del Parc de la Serralada Litoral es va inaugurar el passat dissabte 5 de març. Per donar la benvinguda al Parc a Alella es van plantar dos cirerers i els assistents van poder gaudir d'uns tast de natura amb l'Escola de Natura del Corredor i d'un tast de vins de la DO Alella acompanyats de productes del Parc a taula. A més del president del Consorci, Andreu Bosch, i l'alcalde d'Alella, Andreu Francisco, també van assistir a l'acte Jaume Vicenç, Subdirector General de Biodiversitat de la Generalitat, Jesús Calderer, Diputat adjunt d'Espais Naturals de la Diputació, i alcaldes i representants dels Consells Comarcals i dels 14 municipis del Maresme i del Vallès Oriental que formen part del Consorci, i l'alcalde d'Òrrius, que aviat s'hi incorporarà.

Un Consorci amb 25 anys d'història
El Consorci del Parc de la Serralada Litoral es va crear l'any 1992 i està  integrat per la Diputació de Barcelona,la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Maresme, el Consell Comarcal del Vallès Oriental i els ajuntaments d'Alella, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Martorelles, Montornès del Vallès, Premià de Dalt, la Roca del Vallès, Santa Maria de Martorelles, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt. El Consorci gestiona un espai d'interès natural que ocupa una superfície protegida de 4.042 ha i que forma part de l'anomenada cadena costanera catalana situada entre el Maresme i la plana del Vallès.

Mireu l'àlbum de fotos de la inauguració.

Més informació en aquest enllaç

 

Informació relacionada
La recollida selectiva de residus s'apropa al 45%, 11 punts més que l'any anterior
Aquest dilluns, 8 de febrer, es tornaran a ruixar les copes dels arbres per reduir-ne l'afectació
El nou servei, que es va posar en marxa l'1 de gener, inclou la recollida de totes les fraccions i incorpora diverses millores ambientals.
Pujar al principi de la pàgina