X
Avis serveis AOC
Filtrar esdeveniments
MarçMes següent
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
          1   2   3
  4   5   6   7   8   9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Mes anteriorAbrilMes següent
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
  1   2   3   4   5   6   7
  8   9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Mes anteriorMaig
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
      1   2   3   4   5
  6   7   8   9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Triar per tipus d'acte Obrir/tancar filtre
Tipus d'actes
Triar per serveis Obrir/tancar filtre
Serveis
Anar a una data Obrir/tancar filtre
Data



Agenda
 
CompartirComparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
Versió per imprimir
DIJOUS
8
NOVEMBRE
2018
17:00 h
XI Jornades d'Innovació Educativa Francesc Ferrer i Guàrdia. Taller, conferència i cloenda. Per a què innovem? Claus de futur
Lloc Institut Alella
Organitza Ajuntament d'Alella
XI JORNADES D'INNOVACIÓ EDUCATIVA FRANCESC FERRER I GUÀRDIA “EL REPTE DE L'EDUCACIÓ A L'ERA DIGITAL”

Alella 6, 7, 8 i 10 de novembre

Fulletó Ferrer i Guàrdia

Fulletó Ferrer i Guàrdia

Fitxer: FULLETO_ferrer_i_guardia_2018.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 319,97 kB


Dimarts 6 de novembre - Institut Alella.  LES NOVES TECNOLOGIES EN L’ÀMBIT EDUCATIU: DE QUÈ PARLEM?

17 a 17.15h Presentació i benvinguda, a càrrec de Teresa Vilaró, regidora d'Educació de l'Ajuntament d'Alella.

17.15 a 18.15h Contextualització de la innovació tecnològica en l’àmbit educatiu amb Alfons Cornella, especialista en innovació, fundador d'Infonomia, una empresa de serveis d'innovació des del 2000. L'any 2016 va posar en marxa Institute of Next, una plataforma per acostar la innovació a la societat i a les empreses a través de workshops i cicles de xerrades. 

18.15 a 18.30h pausa

18.30 a 20.30h Què és la Tecnologia Digital? De què parlem i per a què serveix. Tallers pràctics on un professional explicarà les característiques de la tecnologia digital objecte del taller, com es pot introduir a l'aula, les seves potencialitats, les àrees amb que es poden vincular i com avaluar –les.  La sessió inclou una part manipulativa per a familiaritzar–se amb la tecnologia. Cada participant ha d'inscriure's a un dels tallers.

  • Taller 1. Gamificació–Ludificació. Escapa't amb un Breakout! Una experiència educativa immersiva que fomenta el treball en equip, el pensament crític i la capacitat de resolució de problemes. Podreu obrir la capsa? A càrrec de Susan Dreger Llicenciada en Educació  per la Universitat de Regina, Canadà i membre de l'Àrea TAC del Departament d'Ensenyament. Actualment assessora tècnica docent al CRP de Baix Maresme II.
  • Taller 2. Treballem les disciplines STEAM amb els robots de LEGO® MINDSTORMS® EV3. STEAM és un enfocament educatiu que utilitza Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques com a punts d'accés per orientar la investigació de l'alumnat, el diàleg i el pensament crític. Els participants en el taller participaran en un aprenentatge experiencial, persistiran en la resolució d'un problema, abraçaran la col•laboració i treballaran en un procés creatiu fent anar els robots de LEGO®. A càrrec de Rocío Lara, Enginyera industrial, vinculada al món educatiu com a consultora d'equipament i solucions innovadores per a l'ensenyament de la ciència i la tecnologia en diversos nivells educatius. L'any 2010 va realitzar el màster de formació de professorat d'ESO i També és formadora de professorat i l'any 2013 es va convertir en una de les primeres LEGO® Education Academy Teacher Trainer Certified STEM d'Espanya.
  • Taller 3. Disseny i impressió 3D. La impressió 3D és una tecnologia que permet replicar objectes a partir de dissenys generats per ordinador o dispositiu mòbil. Qualsevol usuari té al seu abast el programari necessari, així com plataformes amb objectes dissenyats per altres usuaris. Podeu portar a la sessió el vostre dispositiu, ja sigui ordinador o tauleta, per descobrir el potencial d'aquesta tecnologia. A càrrec de Ramon Pavia, Formador de docents en l’àmbit de les tecnologies digitals.
  • Taller 4. Realitat virtual. Possibilitats. El taller tindrà una part teòrica, amb exples, per saber què és la realitat virtual, i una segona part pràctica on els assistents experimentaran la realitat virtual amb una mostra de materials, realització de fotos esfèriques i experiències multi sensorials.  Mostra d'experiències realitzades amb alumnes amb l'ajut de la Realitat Virtual. Experiències immersives multisensorials. Creació de fotos esfèriques, videos 360, rutes, etc. Càmeres esfèriques. Com crear Realitat Virtual des de zero. Programes. A càrrec de Jesús Arbués, professor de l'Institut Vilatzara, membre del grup Aumentame i Ambassador del programa Cospaces

Dimecres 7 de novembre. Institut Alella. - LES TECNOLOGIES DIGITALS A L'AULA: COM HO FEM? 

17 a 18h Tecnologia, STEAM i Innovació: un repte a l'aula. A càrrec de Rosanna Fernàndez professora de Tecnologia des de fa 12 anys i tècnica d'educació, especialista en l'àmbit de les tecnologies al CESIRE (Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa), i membre de diferents grups de treball interdisciplinar.

18 a 18.15h pausa

18.15 a 20.30h Taula rodona sobre el repte de la transformació dels centres educatius a l'era digital moderat per Pitu Martínez, actual responsable de la Formació TAC del Departament d'Ensenyament, mestre i director de l'escola pública Els Xiprers durant més de 20 anys, formador de mestres i professor universitari, i entre altres projectes, impulsor del projecte XTEC Ràdio. 

Can Besora, una comunidad digital, a càrrec de Gemma Ufartes, mestra, psicopedadoga i doctora en Didàctica de la Música. Actualment forma part de l'equip directiu de l'Escola Can Besora, una Comunitat d'Aprenentatge de Mollet del Vallès, que en els darrers 5 anys ha realitzat una gran transformació digital per tal de donar resposta a les necessitats del segle XXI.

L'institut mòbil, a càrrec d’Antoni Aparicio, Cap d'estudis adjunt i Cap de l’àmbit TAC de l'Institut Joaquima Pla i Farreras de Sant Cugat del Vallès. L'objectiu del Pla TAC del centre és posar les tecnologies al servei d'una millora en els processos d'ensenyament - aprenentatge, d'avaluació i d'organització, que de forma quotidiana es desenvolupen a l'entorn, al centre i a l'aula. Es vol també que els alumnes aprenguin a fer un ús responsable de la tecnologia.,

L'aplicació de les TIC a l'Escola Sant Gervasi Cooperativa de Mollet del Vallès, a càrrec d’Ana Padilla, mestra i cap del departament d'innovació de l'Escola. Interessada en les TIC/TAC, la Comunicació Audiovisual i la Innovació Educativa. Formadora TAC.

Dijous 8 de novembre. Institut Alella – PER A QUÈ INNOVEM?: CLAUS DE FUTUR

17 a 18.15h Taller STEAM fent polígons. A càrrec eXplorium. Prepareu-vos per resoldre un repte comú! Polígons i propietats geomètriques, Makey-makey, conductivitat, Scratch, coordinació amb l'equip, diversió,...Vine a descobrir una activitat STEAM que et permetrà replantejar aquells recursos que ja coneixies i treure-li el màxim profit tant a primària com a secundària. 

18.15 a 18.30h pausa

18.30 a 20h Conferència “Generació Youtube, entendre'ls per fer un món millor" a càrrec de Dolors Reig, autora principal de l'espai El Caparazón. Llicenciada en Psicologia Social, Màster en Inserció Laboral, Multimèdia i desenvolupament web, participa freqüentment en diferents publicacions i esdeveniments en els temes que domina com la dinamització de comunitats, xarxes socials, web social, tendències a Internet,  empresa 2.0, Social Media, Innovació social, Educació, Noves professions, entre altres. 

19.30 h Petit refrigeri de cloenda 

Dissabte 10 de novembre. Can Manyé

De 11 a 13h Tallers tecnològics familiars 

L'espai de Can Manyé acollirà una sèrie d'activitats –tallers que dinamitzaran al públic familiar a través de diferents tallers tecnològics sobre robòtica, realitat augmentada-3D, exposició de realitat virtual a càrrec eXplorium. Tots els tallers seran rotatius i de durada determinada de manera que el públic pugui realitzar-los tots seguint un itinerari lliure.

Els tallers són gratuïts però cal inscripció prèvia a alella.educacio@alella.cat abans del 15 d'octubre de 2018 indicant quantes persones vindran. 

Obert a tot el públic, els menors hauran d'anar acompanyats d'un adult.

------------------------------------------------------------------------------------------------

A qui van dirigides les Jornades?

Les Jornades pretenen facilitar i promoure un espai de debat, reflexió i intercanvi d'experiències sobre el món educatiu des d'una visió àmplia, que pugui interessar a diferents agents, equips directius i docents, i també famílies i professionals relacionats amb l'educació.

- Inscripcions pels professionals que vulguin certificació de 10h

Pels professionals que vulguin obtenir la certificació del Pla de Formació de Zona dels Servies Educatius del Baix Maresme* les jornades són gratuïtes però cal inscripció prèvia del 12 al 26 de setembre de 2018, a través dels següents enllaços amb el codi de la formació A110161A11, indicant a quin dels tallers del dia 6/XI/18 voldreu assistir.

Inscripció 

Formulari d'inscripció amb certificació d'assistència https://sites.google.com/a/xtec.cat/baixmaresmeformacio/ (del 12 al 26 de setembre)

http://xtec.gencat.cat/ca/formacio

*El professionals que poden demanar la certificació de 10h són el professorat d'ensenyaments reglats en actiu en centres públics del Departament d'Ensenyament, en centres municipals i en centres privats i concertats. Excepcionalment, i en ocasió de vacant, també es poden incorporar persones que reuneixen condicions per ser contractades com a docents donat que tenen la titulació corresponent. També s'inclouen educadores de llars d'infants.

- Inscripcions pel públic en general (que no vulgui la certificació)

Formulari d'inscripcions sense certificació d'assistència  (fins al 15 d'octubre) 

Més informació a alella.educacio@alella.cat 

Pujar al principi de la pàgina