X
Emergència sequera
Notícies
Publicat el 5 de març de 201905.03.2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El mes de les Biblioteques amb DO Alella
biblioteques amb DO

Un any més, la Biblioteca Ferrer i Guàrdia torna a implicar-se de ple en el projecte de Biblioteques amb DO, una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat que porta la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya.

Enguany s'han programat nou activitats que es desenvoluparan al llarg d'aquest mes de març i que uneixen des de diferents perspectives i gèneres el món del vi i el món de les lletres i la cultura. Entre les propostes hi ha presentacions de llibres, tastos i jocs, tastos narrats i relats d'històries sobre el vi, un concurs de fotografia per Instagram i hores del conte especialment pensats per a l'ocasió.

El mes de març està dedicat a la DO Alella, i a part de la Biblioteca alellenca també han programat activitats les de Badalona, Cabrera de Mar, Cabrils, El Masnou, Granollers, Llinars del Vallès, Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Teià, Tiana, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt. 
BIBLIOTEQUES AMB DO 

Biblioteca Ferrer i Guàrdia d'Alella de l'11 al 29 de març

Del 2 de gener al 31 de març

2n Concurs Instagram DO Alella #vinstagramdoalella19 

Consulta'n les bases a la Biblioteca.


Dilluns 11 de març, a les 19:30 h

Presentació de les plaquettes de la col·lecció Envinats del segell Vibop Edicions. 

Narcís Comadira i Francesc Eiximenis, Enric Satué protagonistes de les darreres plaquettes de la col•lecció Envinats de Vibop Edicions

Número 4: Vins, vinets i vinasses, d'Enric Satué.

Número 5: A taula amb Francesc Eiximenis. Com beure i menjar a l'Edat Mitjana, de Cristina Armengol.

Número 6: Els raïms immortals i altres textos, de Narcís Comadira.

Intervindran en l'acte els autors Enric Satué, Cristina Armengol i Narcís Comadira i l'editora, Montserrat Serra.

Maridarem cada plaquette amb un vi de la DO Alella.


Dijous 14 de març, a les 20 h

Club de lectura i conversa amb l'autora – Perfils de Nora de Margarida Aritzeta 

Novel·la plantejada com una biografia, la de la pintora Nora Dorrego, i que ens endinsarà a la història del segle XX. Al mateix temps que anirem coneixent la vida de la Nora, anirem sent partícips dels esdeveniments històrics que li varen tocar viure, així com de l'evolució i el paper que van jugar els diferents moviments artístics (pintura, música, literatura, teatre...), durant aquest període.

Conductors: Tònia Minguet i Toni Tomàs

Dimecres 20 de març, a les 19:30 h

Activitat per a joves i adults - Tastavins i tastamots 

Una aproximació a l'apassionant món del vi, combinant-lo amb tot un reguitzell de jocs de paraules. Entre tast i tast, entre explicació i explicació, els assistents jugaran amb enigmes de paraules relacionats amb els vins.

A càrrec de Miquel Sesé, especialista en jocs de paraules, editor de jocs i crucigramista


Divendres 22 de març, a les 18:30 h. a l'antiga cuina de Can Magarola d'Alella

Tast narrat - Què es menjava i es bevia a la masia de Can Magarola al segle XVIII? El conreu de la vinya i l'horta és un paisatge heretat, avui sinònim de qualitat de vida

Un document d'arxiu ens ajudarà a viatjar en el temps fins al 1723. Visitarem la masia de Can Magarola a través d'un inventari detallat de béns. Què s'hi podia trobar que tingués relació amb la cuina i els conreus? Tot l'entorn de Can Magarola eren vinyes fins als anys seixanta del segle XX. Avui, els pins, les alzines i els xalets substitueixen la vinya. Però el conreu de la vinya ha perviscut i avui ens aporta singularitat, caràcter i qualitat de vida en aquest territori al costat de la metròpolis.

Com en les anteriors edicions, un relat vinculat amb la vinya i el vi del nostre territori es marida amb diferents vins de la DO Alella i amb uns tastets gastronòmics.

Amb la historiadora Cristina Armengol, la periodista Montserrat Serra i els tastets a càrrec de la cuinera Marta Bofill, de Petitevent. 

Inscripció prèvia a la biblioteca. Places limitades

Preu per persona: 10 euros


Dimarts 26 de març, a les 17 h

Hora del conte - Contes d'aixafar raïm 

La història de dos ceps, en Merlot i en Picapoll, d'un rei que tenia el nas vermell i d'un pagès de vinya que un senglar se li volia menjar el raïm són els tres contes que configuren aquesta sessió que ens apropa al món de la vinya i del vi. Una Hora del conte amb Denominació d'Origen.

A càrrec de Clara Gavaldà


Dimecres 27 de març, a les 19:30 h

Literatures amb sentits (51): Pere Calders

Coincidint amb la publicació de tots els contes de Pere Calders per part de l'editorial Rosa dels Vents, parlarem d'aquest autor singular, sorprenent, divertit, imaginatiu, àcid i tendre alhora. Un dels grans de la literatura catalana del segle XX. Ho farem amb la seva filla, Tessa Calders, la seva néta Diana Coromines i l'editor, Joan Riambau.

Els contes de Pere Calders són editats en dos volums i il·lustrats per Ignasi Font.

Maridarem la sessió amb un vi de la DO Alella.

Dijous 28 de març, a les 20 h

Xerrada-audició-tast – El vi de la música. Les obres de Bach, Mozart, Pau Casals... i el vi que les escoltava

Un recorregut per les obres indispensables de la història de la música i pels vins que les han acompanyat en cada moment. Quin vi prenia Bach mentre componia les Passions? Amb què va brindar Mozart per l'èxit de La flauta màgica? És cert que mai faltava el vi del Rhin a casa de Beethoven? Quina varietat va tastar Chopin quan vivia a Mallorca? Quin vi se servia al Liceu la nit que va esclatar la bomba? Què contenien les botes que Pau Casals guardava al Vendrell?

A càrrec de David Puertas, músic i periodista, divulgador musical 

Tast a càrrec del  sommelier Marc Guallar, amb vins d'Oriol Artigas Viticultors i de Mario Rovira Viticultor.

Inscripció prèvia a la biblioteca. Places limitades

Divendres 29 de març, a les 20 h

Lectura coral en veu alta – Embriaguem-nos? De vi, de poesia o de virtut, embriaguem-nos.

Aproximació al text de l'autora Josefina Maymó i Puig a partir d'una lectura coral en veu alta. Mitjançant diverses veus, com si d'un cant es tractés, fent que la narració es transformi i s'amplifiqui d'una manera singular, donant-li una altra vida. A través de la recerca, assajant i jugant amb les diferents veus, crearem un cant coral que ens embriagui o ens permeti fer un bon brindis.

A càrrec de Mireia Chalamanch, directora escènica, actriu i performer (art en moviment)

biblioteques amb DO

Pujar al principi de la pàgina