X
Emergència sequera
Notícies
Publicat el 27 de juliol de 201727.07.2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Signat un conveni per a la millora de l'accessibilitat al Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora des de l'autopista C-32
El conveni tindrà una durada de quatre anys, i comptarà amb una aportació de 40.000 euros per part d'Invicat

Signatura conveniLa Mancomunitat de Serveis d'Alella, el Masnou i Teià i Infraestructures Viàries de Catalunya SA (Invicat) van signar el passat 26 de juliol un conveni de col·laboració que té per objectiu millorar l'accessibilitat al Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora, des de l'àrea de descans del Masnou de l'autopista C-32.

El conveni, va ser signat al mateix centre, pel president de la Mancomunitat de Serveis d'Alella, el Masnou i Teià i alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, i el director de la Xarxa Gencat d'Abertis Autopistas i apoderat d'Infraestructures Viàries de Catalunya, SA, (Invicat), Oscar Gasulla, en una acte al qual també van assistir l'alcalde d'Alella, Andreu Francisco, i l'alcalde de Teià, Andreu Bosch, i el president del Consorci de Turisme Costa Barcelona Maresme, Joaquim Arnó.

Amb la signatura del conveni es pretén donar resposta al compromís adquirir l'any 2007 entre la Mancomunitat i ACESA (actual Invicat)  per tirar endavant el projecte de Centre d'Acollida Turística de la Cella Vinària de Teià, ara anomenat Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora. L'Invicat es compromet a aportar 40.000 euros, que l'Ajuntament del Masnou destinarà al finançament del mòdul d'accés des de l'autopista, situat al terme municipal del Masnou, fins a la via pública situada en el terme municipal de Teià, descrit al projecte tècnic “Itinerari d'accés Signatura convenides de l’àrea de descans de l'autopista C-32 fins el Centre Enoturístic i Arqueològic Vallmora (CEAV)”. L'ens municipal també serà l'encarregat d'executar el projecte i garantir-ne la seguretat mentre durin les obres i un cop acabades.

Per últim, la Mancomunitat dels tres municipis, com a titular de la gestió del centre de Vallmora,  adjudicada a l'empresa Tanit didàctica i difusió cultural SL, es farà càrrec de la conservació, manteniment i vigilància de tots els elements funcionals. També assumirà l'obertura, tancament i control de l'accés des del mòdul, de forma que per les portes només s'hi pugui accedir quan el centre estigui obert. Igualment, tindrà cura que no accedeixin a l’àrea de descans ni animals ni ciclistes, i prohibirà l'ocupació de la futura zona d'estacionament de vehicles no relacionats amb l'equipament cultural. Estarà prohibida la col·locació, en l'interior de l’àrea de descans, de qualsevol mena de parada o baixador, per part de les línees de transport regular de viatges per carretera amb recorreguts per l'autopista C-32. En canvi, sí hi podran fer parada aquells autobusos de línies no regulars per facilitar la visita de turistes al centre.

El projecte d'obra

La redacció del projecte executiu de l'obra ha estat a càrrec de l'Ajuntament de Teià. Les obres consisteixen en la instal·lació d'un mòdul prefabricat que permeti l'accés de persones des de l’àrea de descans de l'autopista C-32 fins al terme municipal de Teià, per poder des d'allà arribar a l'equipament. 

Es preveu que els treballs es comencin a executar en un termini màxim d'un any, un cop enllestits tots el tràmits, i que no s'allarguin més de dos mesos.  En primer lloc, l'Ajuntament del Masnou ha d'aprovar inicialment l'actuació específica en sòl no urbanitzable, i posteriorment la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona de la Generalitat de Catalunya ha d'aprovar-ho definitivament. Tot seguit, l'ens municipal haurà d'aprovar el projecte d'obres i contractar-lo. Tanmateix, el conveni especifica un permís de quatre anys prorrogables anualment, fins un màxim de dos anys més, per a la ubicació del mòdul a la zona. El permís serà vigent de l'1 de setembre de 2017  al 31 d'agost de 2021.

El Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora 

El projecte del Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora està basat en la importància del conreu i l'elaboració de vi com a motor de transformació social i econòmica del territori des de la romanització fins a l'actualitat. El complex engloba un centre de producció i emmagatzematge de vi laietà d’època romana on es pot veure la restitució de les dues premses més grans de la península ibèrica, així com una vinya experimental i un centre d'interpretació equipat amb un nou espai museïtzat i una sala polivalent per acollir tastos, tallers i activitats diverses. L'equipament, que es troba al carrer Ernest Lluch, 41 de Teià, és gestionat per la Mancomunitat de serveis del Masnou, Alella i Teià, i ofereix una agenda d'activitats transversal i adreçada a tots els públics durant tots els mesos de l'any.

FONT: Mancomunitat de Serveis d'Alella, el Masnou i Teià

FOTO: Ramon Boadella 

Més informació en aquest enllaç

Pujar al principi de la pàgina