X
Avis serveis AOC
Portada|Ajuntament|Escrit AP-CP juliol/agost de 2018 "Tornem a dir: Prou"
 
Versió per imprimir
Escrit AP-CP juliol/agost de 2018 "Tornem a dir: Prou"

Alella Primer-CP

En el Ple del mes de juny passat, tots els grups municipals varem aprovar una moció de rebuig a la decisió judicial de l'Audiència Provincial de Navarra sobre el cas de “La Manada” que deixa els condemnats en llibertat provisional amb una finança de 6.000 euros. No volem fer com si no passes res, cal continuar recordant totes aquelles dones que han patit i pateixen aquest tipus de violència i reclamant-ne justícia. 

I és que la lluita contra la violència masclista ha de ser una prioritat per a tota la societat i partits polítics i, en primera instància, una obligació dels governs i de totes les administracions. Aquesta nova decisió judicial és,  a l'igual que la polèmica sentència, un menyspreu cap a totes les dones, ja que suposa una legitimació de la cultura de la violació, una revictimització de totes les dones agredides sexualment, projecta un marc d'inseguretat i  desemparament per a totes les noies i dones, i  dona un perillós missatge cap a tota la societat. 

La condemna per abús sexual i no per violació va provocar un profund rebuig social, amb mobilitzacions ciutadanes i crítiques polítiques i jurídiques, per això no s'entén aquesta nova decisió judicial per l'impacte d'alarma social que crea i el missatge que des del món judicial es transmet. Volem fer palès el nostre enèrgic rebuig a la ideologia patriarcal que la sustenta. Tal com demostra el vot particular del president del tribunal, José Francisco Cobo, que advocava per prorrogar la presó provisional sense condicions, el problema no és tant el marc legal, sinó la manca de voluntat d'aplicar-ho.

I és que tant la sentència de condemna, com aquesta nova decisió judicial, demostren la necessitat urgent de formar en visió de gènere a tota la judicatura per acabar amb la justícia patriarcal i sentències que fomenten la revictimització de les dones agredides, la impunitat dels agressors, el masclisme i la cultura de la violació. La formació obligatòria en perspectiva de gènere és una de les mesures previstes en el Pacte d'Estat contra la violència de gènere, dins les 213 propostes d'actuació que aborden la violència de gènere de forma integral, un Pacte que va ser proposta socialista, i  al qual el  nou govern de l'Estat ha donat màxima prioritat. 

Pujar al principi de la pàgina