Diumenge 9 de setembre
 • MOSTRA DEL VI DO ALELLA I GASTRONOMIA

  7, 8 i 9 de setembre, de 20 a 23h 
  Hort de la Rectoria, Porxada del Mercat Municipal i Plaça de l'Ajuntament
  A la Mostra, ubicada a l'hort de la Rectoria i a la Plaça de l'Ajuntament, podreu tastar vins de cellers i vinyaters del territori DO Alella i degustar una gran varietat de propostes gastronòmiques d'una vintena de restaurants.

  GASTRONOMIA

  ANTIGA FUSTERIA

  Cuina tradicional de qualitat. 
  Rambla Àngel Guimerà, 16
  08328 Alella
  T. 93 541 66 34
  www.antigafusteria.com


  CAN ROCA

  Cuina tradicional amb productes del territori. 
  Can Roca, s/n
  08391 Tiana
  T. 93 395 07 47
  www.restaurantroca.com


  LA BONA ESTRELLA
  Taverna amb sabor mediterrani
  Passeig de la Riera, 142
  08329 Teià
  T. 93 540 25 50
  facebook La Bona Estrella


  LA Pizzeta

  Pizzes per a tots els gustos

  Avuinguda del Mil·lenari, 5
  08329 Teià
  T. 93 540 92 82

  L’ERA

  Fusió entre la cuina de les àvies i la contemporània. 

  Torrent d’en Puig, 11
  08358 Arenys de Munt
  T. 93 795 01 14
  www.lerarestaurant.com


  LA VINÍCOLA

  Cuina mediterrània. 

  Rambla Àngel Guimerà, 62
  08328 Alella
  T. 93 540 46 61 
  www.lavinicoladalella.com  ORFILA -GASTROBAR

  Cuina de temporada que fusiona diversos estils.

  Carrer Roger de Flor, 43 – Francesc Macià, 2
  08320 El Masnou
  T. 93 555 01 88
  www.restauranteorfila.es

  issim by sandrap

  Postres selectes.

  08328 Alella
  T. 696516847
  www.issimbaysandrap.com 


  CAFÈ: CAFÈS ROVIRA


  CELLERS 


  ALELLA VINÍCOLA 

  Alella Vinícola és un celler del 1906 dirigit pels germans Samuel i Xavier Garcia des de l’any 1998. Elabora unes 90.000 ampolles amb DO Alella sota marques tan emblemàtiques com Marfil, Ivori, Vallmora o Violeta. Viticultura pròpia seguint els criteris ecològics. Actualment el 60% es comercialitza a exportació a països tan diversos com USA, Canadà, Xina, Vietnam o diferents països europeus. Ha recuperat l’elaboració de vins dolços, generosos en forma de soleres i criaderes i ha iniciat una nova via d’elaboració de nous productes com vermuts o mostos parcialment fermentats entre d’altres.

  Alella

  93 540 38 42

  www.alellavinicola.com


  ALTA ALELLA MIRGIN -CELLER DE LES AUS 

  Al bell mig del Parc Natural de la Serralada de Marina, es troba ALTA ALELLA MIRGIN, el projecte familiar d’en Josep Maria Pujol-Busquets, la seva dona Cristina Guillén i les seves dues filles, Mireia i Georgina.

  El 1991 van adquirir la finca noucentista Can Genís, recuperant vinyes de més de 60 anys, on van plantar les varietats tradicionals pansa blanca i mataró en costers i terrasses. Actualment disposen de 33 hectàrees de vinya ecològica ubicades entre les localitats d’Alella i Tiana. Des dels seus inicis, el celler s’ha basat en l’agricultura ecològica certificada, creant un ecosistema equilibrat que respecta la flora i la fauna autòctones d’aquesta zona agrícola privilegiada. El reconeixement d’una de les seves parcel·les amb la categoria més Premium del sector del cava: “Paratge Qualificat” confirma la seva qualitat i singularitat. Paral·lelament, com a primer elaborador de cava sense sulfurós de la DO Cava (des de la verema 2006), la família segueix treballant en la seva línia de caves i vins naturals al CELLER DE LES AUS.

  Alta Alella s’ha consolidat també com un celler obert al públic on es pot gaudir d’una àmplia oferta d’activitats enoturístiques.

  Alella

  93 469 37 20

  www.altaalella.wine


  BOUQUET D'ALELLA 

  El lema “Viu la tradició, experimenta la innovació” motiva el naixement de l'empresa dels germans Cerdà el 2010, que des del primer moment va tenir un doble vessant de negoci: la venda de vi i l'organització d'activitats enoturístiques. La finca disposa d'unes catorze hectàrees de vinya de més de trenta anys plantades als termes d'Alella, Cabrils Teià i Vilassar de Dalt, i treballen seguint les pautes de l'agricultura ecològica. En blancs tiren per la pansa blanca i la garnatxa; i en negres, per la syrah, garnatxa negra, cabernet sauvignon, i mataró/monastrell.

  Alella

  93 555 69 97 

  www.bouquetdalella.com


  CAN RODA 

  Can Roda és la casa pairal que la família Bonaplata, de Barcelona, es va fer a Santa Maria de Martorelles cap al 1864. Són quaranta hectàrees, de les quals set es dediquen al cultiu de la vinya. Hi treballen pansa blanca, moscatell, merlot i cabernet i hi elaboren, a més del dolç, vins blancs, negres, un rosat, un escumós i el vi d’aperitiu que anomenen Clarea. Des de l’any 2010 el celler és sota el paraigües de la DO Alella. Can Roda és “la suma d’incomptables detalls d’amistat i de companyia i de la posada en comú d’allò que es va aprenent amb el pas del temps”. 

  Santa Maria de Martorelles

  93 579 44 48

  www.cellercanroda.cat


  QUIM BATLLE

  Quim Batlle expressa la seva visió del vi a través dels productes que fa. Són vins amb personalitat, amb molt de caràcter i fidel expressió del sauló que els veu néixer, responsable de la mineralitat i l’amargor final que busquen.

  L’origen del celler? Al 1999, Batlle va empeltar unes vinyes a 320 metres sobre el nivell del mar, en costers d’entre 20% i 40% d’inclinació, i mantenint les mateixes varietats –autòctones– que ja treballava el pare: pansa blanca, garnatxa i picapoll. Elabora tres monovarietals, un per a cada varietat, i un cupatge que canvia cada any, depenent de la collita. Segueix al 100% els preceptes de l’agricultura ecològica.

  648 180 035 – 93 395 45 27

  www.vinosdealella.com

  RAVENTÓS D'ALELLA  

  Celler situat entre les vinyes velles i boscos de l’interior de la Serralada Litoral que divideix la DO Alella. Des de la primera anyada, elaborada al celler modern al 1981, la filosofia ha estat l’extracció de les màximes possibilitats a la varietat genuïna de la zona: la pansa blanca.El caràcter innovador, avantguardista i internacional del celler ha donat uns vins amb constant evolució, mantenint al màxim el respecte al producte natural i a la identitat de la zona.Des del naixement del vi Marqués de Alella (actualment Raventós d’Alella), les seves vinyes han hagut de conviure amb la urbanització d’aquestes terres properes a Barcelona. En temps recents, l’ampliació del Parc Natural de la Serralada de Marina ens ha garantit el futur i ens fa ser especialment optimistes en la futura conservació del patrimoni vitícola 

  Santa Maria de Martorelles

  93 395 08 11

  www.glevaestates.com


   ROURA

  El Celler Roura neix al principi dels anys 1980 a la vall de Rials, a Alella, de la mà de Joan Antoni Pérez Roura. El responsable del celler, Nicolás Garcia, va plantar-ne les vinyes i encara se’n fa càrrec. La primera verema té lloc l’any 1987. El celler produeix vins blancs, rosats i negres, com també escumosos, una gran part dels quals es destinen a l’exportació. Els ceps que treballen són principalment de varietats nobles europees, tot i que també hi tenen varietats locals com són la pansa blanca i la garnatxa negra.

  Alella

  93 352 74 56 – 93 540 31 48

  www.roura.es


   I VINYATERS  

  TESTUAN 

  És el projecte d’un grup d’amics de Cabrils que comparteixen l’estima per la vinya i el vi i que van decidir unir-se fa més de vuit anys per a conrear una de les últimes parcel·les de vinya que quedava al municipi i elaborar un vi blanc de qualitat.

  696 575 216

  www.testuan.com