Divendres 7 de setembre
  • MOSTRA DEL VI DO ALELLA I GASTRONOMIA

    7, 8 i 9 de setembre, de 20 a 23h 
    Hort de la Rectoria, Porxada del Mercat Municipal i Plaça de l'Ajuntament
    A la Mostra, ubicada a l'hort de la Rectoria i a la Plaça de l'Ajuntament, podreu tastar vins de cellers i vinyaters del territori DO Alella i degustar una gran varietat de propostes gastronòmiques d'una vintena de restaurants.

    Gastronomia


    EL NOU ANTIGÓ

    Un lloc agradable, amb una gastronomia innovadora

    Plaça Sant Jaume, 5-6
    08329 Teià
    T. 93 540 04 23
    www.elnouantigo.com


    EL POCHI

    Sandvitxeria argentina

    Carrer Itàlia, 83
    08320 El Masnou
    T. 93 180 53 28
    www.facebook.com/elpochisandwicheria 


    LA BONA ESTRELLA

    Taverna amb sabor mediterrani

    Passeig de la Riera, 142
    08329 Teià
    T. 93 540 25 50
    facebook La Bona Estrella


    LA MAGRANA

    La cuina de tota la vida

    Carrer Santa Madrona, 6
    08328 Alella
    T. 93 555 69 70
    jmrj55@gmail.com


    Les terrasses de sant romà

    Menjar tradicional de la nostra terra cuinat de forma casolana.

    Ctra. Badalona a Mollet B-500 km 4
    08391 Tiana
    T. 93 395 14 02
    lesterrasses.cat 

    masia cAN CABÚS

    Cuina que combina el xup xup de la cuina tradicional amb els sabors sorprenents de la fusió. 

    Carrer Sant Josep de Calassanç, 10

    08328 Alella
    T. 93 540 77 73 / 644 69 01 06
    www.cancabus.es


    TOMOE

    Cuina japonesa

    Carrer de Buenos Aires, 22

    08320 El Masnou
    T. 93 555 85 99
    Facebook Tomoe Masnou


    PASTISSERIA: DAVID PASTISSER

    Uenix la passió en l'elaboració, la qualitat i la tradició. 

    Carrer Navarra, 100
    08320 El Masnou
    T. 93 555 34 75
    www.davidpastisser.com


    CAFÈ: CAFÈS ROVIRA



    Cellers 


    Alella Vinícola 

    Alella Vinícola és un celler del 1906 dirigit pels germans Samuel i Xavier Garcia des de l’any 1998. Elabora unes 90.000 ampolles amb DO Alella sota marques tan emblemàtiques com Marfil, Ivori, Vallmora o Violeta. Viticultura pròpia seguint els criteris ecològics. Actualment el 60% es comercialitza a exportació a països tan diversos com USA, Canadà, Xina, Vietnam o diferents països europeus. Ha recuperat l’elaboració de vins dolços, generosos en forma de soleres i criaderes i ha iniciat una nova via d’elaboració de nous productes com vermuts o mostos parcialment fermentats entre d’altres.

    Alella

    93 540 38 42

    www.alellavinicola.com


    ALTA ALELLA MIRGIN -CELLER DE LES AUS 

    Al bell mig del Parc Natural de la Serralada de Marina, es troba ALTA ALELLA MIRGIN, el projecte familiar d’en Josep Maria Pujol-Busquets, la seva dona Cristina Guillén i les seves dues filles, Mireia i Georgina.

    El 1991 van adquirir la finca noucentista Can Genís, recuperant vinyes de més de 60 anys, on van plantar les varietats tradicionals pansa blanca i mataró en costers i terrasses. Actualment disposen de 33 hectàrees de vinya ecològica ubicades entre les localitats d’Alella i Tiana. Des dels seus inicis, el celler s’ha basat en l’agricultura ecològica certificada, creant un ecosistema equilibrat que respecta la flora i la fauna autòctones d’aquesta zona agrícola privilegiada. El reconeixement d’una de les seves parcel·les amb la categoria més Premium del sector del cava: “Paratge Qualificat” confirma la seva qualitat i singularitat. Paral·lelament, com a primer elaborador de cava sense sulfurós de la DO Cava (des de la verema 2006), la família segueix treballant en la seva línia de caves i vins naturals al CELLER DE LES AUS.

    Alta Alella s’ha consolidat també com un celler obert al públic on es pot gaudir d’una àmplia oferta d’activitats enoturístiques.

    Alella

    93 469 37 20

    www.altaalella.wine


    bouquet d'alella 

    El lema “Viu la tradició, experimenta la innovació” motiva el naixement de l'empresa dels germans Cerdà el 2010, que des del primer moment va tenir un doble vessant de negoci: la venda de vi i l'organització d'activitats enoturístiques. La finca disposa d'unes catorze hectàrees de vinya de més de trenta anys plantades als termes d'Alella, Cabrils Teià i Vilassar de Dalt, i treballen seguint les pautes de l'agricultura ecològica. En blancs tiren per la pansa blanca i la garnatxa; i en negres, per la syrah, garnatxa negra, cabernet sauvignon, i mataró/monastrell.

    Alella

    93 555 69 97 

    www.bouquetdalella.com


    CAN roda 

    Can Roda és la casa pairal que la família Bonaplata, de Barcelona, es va fer a Santa Maria de Martorelles cap al 1864. Són quaranta hectàrees, de les quals set es dediquen al cultiu de la vinya. Hi treballen pansa blanca, moscatell, merlot i cabernet i hi elaboren, a més del dolç, vins blancs, negres, un rosat, un escumós i el vi d’aperitiu que anomenen Clarea. Des de l’any 2010 el celler és sota el paraigües de la DO Alella. Can Roda és “la suma d’incomptables detalls d’amistat i de companyia i de la posada en comú d’allò que es va aprenent amb el pas del temps”. 

    Santa Maria de Martorelles

    93 579 44 48

    www.cellercanroda.cat


    quim batlle

    Quim Batlle expressa la seva visió del vi a través dels productes que fa. Són vins amb personalitat, amb molt de caràcter i fidel expressió del sauló que els veu néixer, responsable de la mineralitat i l’amargor final que busquen.

    L’origen del celler? Al 1999, Batlle va empeltar unes vinyes a 320 metres sobre el nivell del mar, en costers d’entre 20% i 40% d’inclinació, i mantenint les mateixes varietats –autòctones– que ja treballava el pare: pansa blanca, garnatxa i picapoll. Elabora tres monovarietals, un per a cada varietat, i un cupatge que canvia cada any, depenent de la collita. Segueix al 100% els preceptes de l’agricultura ecològica.

    648 180 035 – 93 395 45 27

    www.vinosdealella.com

    Raventós d'alella  

    Celler situat entre les vinyes velles i boscos de l’interior de la Serralada Litoral que divideix la DO Alella. Des de la primera anyada, elaborada al celler modern al 1981, la filosofia ha estat l’extracció de les màximes possibilitats a la varietat genuïna de la zona: la pansa blanca.El caràcter innovador, avantguardista i internacional del celler ha donat uns vins amb constant evolució, mantenint al màxim el respecte al producte natural i a la identitat de la zona.Des del naixement del vi Marqués de Alella (actualment Raventós d’Alella), les seves vinyes han hagut de conviure amb la urbanització d’aquestes terres properes a Barcelona. En temps recents, l’ampliació del Parc Natural de la Serralada de Marina ens ha garantit el futur i ens fa ser especialment optimistes en la futura conservació del patrimoni vitícola 

    Santa Maria de Martorelles

    93 395 08 11

    www.glevaestates.com


     roura

    El Celler Roura neix al principi dels anys 1980 a la vall de Rials, a Alella, de la mà de Joan Antoni Pérez Roura. El responsable del celler, Nicolás Garcia, va plantar-ne les vinyes i encara se’n fa càrrec. La primera verema té lloc l’any 1987. El celler produeix vins blancs, rosats i negres, com també escumosos, una gran part dels quals es destinen a l’exportació. Els ceps que treballen són principalment de varietats nobles europees, tot i que també hi tenen varietats locals com són la pansa blanca i la garnatxa negra.

    Alella

    93 352 74 56 – 93 540 31 48

    www.roura.es


     I VINYATERS  


     oriol artigas 

    Un vinyater silenciós i revolucionari que busca les seves arrels i explora la seva  verdadera passió. En aquests moments, el seu projecte és apassionant, ple d’experimentació i risc. 

    630905083

    www.oriolartigas.com


    testuan 

    És el projecte d’un grup d’amics de Cabrils que comparteixen l’estima per la vinya i el vi i que van decidir unir-se fa més de vuit anys per a conrear una de les últimes parcel·les de vinya que quedava al municipi i elaborar un vi blanc de qualitat.

    696 575 216

    www.testuan.com