Visites guiades patrimonials
 • Masies d’Alella, patrimoni cultural, arquitectònic i de paisatge 

  Dissabte 9 de setembre a les 10 h

  El paisatge d’Alella està esquitxat de masies i cases senyorials espectaculars. Algunes conserven el seu aire rural i ens transporten a un mode de vida de segles enrere. D’altres, més transformades, conserven encara el caràcter que les fa singulars. Han atrapat la història entre els seus murs i ens permeten descobrir l’empremta dels diferents estils arquitectònics; del gòtic a l’arquitectura contemporània, passant pel barroc, el neoclàssic fins a l’arquitectura modernista, que tant agradava a la burgesia industrial de finals del segle XIX i principis del XX. L’arquitecte Salvador Ribas ens explicarà les característiques i curiositats de les masies d’Alella i després ens portarà a visitar dues masies emblemàtiques.

  La visita té una durada aproximada de 3 hores. Us recomanem portar calçat còmode, un barret i aigua.

  Punt de trobada: Oficina de Turisme

  Inscripcions a partir del 30 d'agost a l'Oficina de Turisme i des d'aquests enllaç

  Itinerari les masies d'Alella

  La vall de Can Cabús i el camí de la Vinyassa

  Diumenge 10 de setembre a les 9.30h

  La vall de Can Cabús és un pou d’història: els primers documents escrits fan esment a un vilar anterior a la formació d’Alella, i de les seves muntanyes sortia la pedra i l’aigua que més tard van abastir el poble. Coneixerem totes les varietats de raïm presents a la DO Alella i visitarem una vinya ecològica. Pel camí trobarem coves de sauló, fonts abandonades i una pedra gravada. Abans d’acabar, descobrirem la masia de Can Magarola i farem un tast de vins al seu celler. Tot plegat, de la mà del periodista Àlex Asensio.

  La visita té una durada aproximada de 3 hores. Us recomanem portar roba còmode, calçat esportiu, barret, esmorzar i aigua.

  Punt de trobada: Vinya Testimonial de Can Magarola

  Inscripcions a partir del 30 d'agost a l'Oficina de Turisme i des d'aquests enllaç 

  Can Magarola