Caminades guiades
 • Masies d’Alella, patrimoni cultural, arquitectònic i de paisatge 

  Dissabte 8 de setembre a les 10 h

  El paisatge d’Alella està esquitxat de masies i cases senyorials espectaculars. Algunes conserven el seu aire rural i ens transporten a un mode de vida de segles enrere. D’altres, més transformades, conserven encara el caràcter que les fa singulars. Han atrapat la història entre els seus murs i ens permeten descobrir l’empremta dels diferents estils arquitectònics; del gòtic a l’arquitectura contemporània, passant pel barroc, el neoclàssic fins a l’arquitectura modernista, que tant agradava a la burgesia industrial de finals del segle XIX i principis del XX. L’arquitecte Salvador Ribas ens explicarà les característiques i curiositats de les masies d’Alella i després ens portarà a visitar dues masies emblemàtiques.

  La visita té una durada aproximada de 3 hores. Us recomanem portar calçat còmode, un barret i aigua.

  Punt de trobada: Oficina de Turisme

  Inscripcions a partir del 29 d'agost a l'Oficina de Turisme i des d'aquests enllaç

  Can Lleonart

  vins d'autor a rials 

  Diumenge 9 de setembre a les 9.30h

  Us proposem una excursió a peu fins a la capçalera de la Vall de Rials. Pel camí parlarem de la història d'aquest indret i les seves característiques, i descobrirem alguns elements d'arquitectura popular. La nostra destinació és les Costes d'en Barnadas. Allí petarem ala xerrada amb un jove agricultor que ha decidit fer vins d'autor en una finca en la què es conreen nou varietats de raïm. En tastarem dues anyades. D'aquesta forma recueprarem forces abans de tornar cap a casa per l'antic camí alt de Teià. Tot plegat, de la mà del periodista Àlex Asensio.

  La visita té una durada aproximada de 3 hores. Us recomanem portar roba còmode, calçat esportiu, barret, esmorzar i aigua.

  Punt de trobada: Vinya Testimonial de Can Magarola

  Inscripcions a partir del 29 d'agost a l'Oficina de Turisme i des d'aquests enllaç 

  Vall de Rials