Salutació del Regidor
 • Foto FedeAmb el pas dels anys, diuen, anem perdent la prudència i els prejudicis i podem dir les coses sense semblar prepotents. Permeteu-me doncs que us parli de la Festa de la Verema en primera persona i des de la perspectiva de més de quaranta anys de relació amb ella.

  Pocs anys després de la meva arribada a Alella, es van celebrar les Festes del Mil·lenari (1975) i amb elles la primera edició de la Festa de la Verema. Durant un temps la vaig viure simplement com a espectador, però de seguida com a col·laborador i partícip actiu. 

  El Casal d'Alella, entitat pionera de la Festa, em va facilitar, -primer com a voluntari i posteriorment en el càrrec de president-, entrar en contacte directe i representar una bona part dels papers de l'auca que l'entitat desenvolupava durant la Verema (gestió de la col·lecció de porrons, cambrer, transportista, venedor, impressor, presentador i, fins i tot, pregoner de la festa l'any 2008). 

  L'any 2011, com a càrrec electe, l'Alcalde em  va delegar la Regidoria de Cultura i Festes. Això em va permetre assolir una nova parcel·la: la responsabilitat de la part més lúdica i plaent (portes enfora) de la Festa: balls, concerts, hereus, pubilles, activitats infantils, sardanes, gegants, havaneres, etc. Us puc assegurar que, des de dins, és una gran feinada que cal agrair a totes les persones que amb dedicació i esforç la fan possible. 

  La recent i merescuda jubilació de la regidora responsable de la Verema els darrers vuit anys, ha propiciat que el seu relleu recaigui en la meva persona, tancant així el cercle de la meva relació amb aquesta festa. Cal reconèixer i agrair la magnífica tasca desenvolupada per la Isabel Nonell durant aquest llarg període, amb una constant millora i consolidació de la nostra Festa de la Verema. Espero estar a l'altura. 

  Us desitjo una molt bona Festa de la Verema.

  Frederic Salas i Mañas

  Regidor responsable de la Festa de la Verema