Exposicions temporals
"L'art de la teranyina", pintures i instalˇlacions de Carles Bros
A Can Manyé del 13 al 29 de juny
 • Dates: 
  Del 13 al 29 de juny
 • Horari: 
  Dimecres, dijous i divendres, de 17.30 a 20.30h. Dissabtes i diumenges de 10 a 14h.
 • Lloc: 
  Can Manyé, espai d'art i creaciķ
 • Organitza: 
  Ajuntament d'Alella
 • Preu: 
  Gratuīt
 • Descripciķ

  L'art de la teranyina

  L’ART DE LA TERANYINA

  "L’art de la pesca de “LA TERANYINA” estā molt arrelat a la nostra costa, forma part de les histōries dels nostres avantpassats i sobretot de la nostra cultura mediterrānia.
  Malgrat  la crisi que travessa el sector, sķc un defensor d’aquest sistema de pesca del llum i encerclament, respectuķs amb el fons marí i que, practicat de manera controlada, ens podria permetre gaudir per molts anys de la riquesa que la mar ens proporciona.

  L’exposiciķ neix de l’experičncia i les sensacions que vaig viure tota una nit l’any 2004 embarcat a bord de la teranyina Montes y Sabino, al Port de la Selva i consta d’una serie d’obres pictōriques i d’instalˇlacions amb caixes de sardines, pots d’anxoves i llaunes de conserves.

  Aquesta exposiciķ que ja s’ha vist a once museus de diferents paīsos, vol ser un homenatge a aquest sistema de pesca, tan mediterrani i tan nostre, a l’industria conservera i a aquests homes de la mar, mariners que cada nit que surten del port viuen una aventura. A través de l’art contemporani, vull compartir i acostar al públic a l’art de pesca de “LA TERANYINA”, perquč ens sensibilitzem i perquč aprenguem a valorar i apreciar aquests peixos com l’anxova i la sardina, que fins no fa gaire nedaven en l’abundāncia i que en poc temps poden acabar desapareixent.

  Vull creure i tinc l’esperanįa que el seny i la mā de l’ésser humā aturaran el procés de captures i trobaran l’equilibri perquč totes les espčcies del nostre estimat Mare Nostrum no formin part del passat i perdurin per sempre.”

  Carles Bros

Informaciķ publicada el 10 de juny de 2014