Escrit Gd'A desembre de 2019. Alella contra la violència a la dona
 
Versió per imprimir
gda
  • El dia 25 de novembre Alella, va fer diversitat d'actes demostrant un gran compromís amb el dia internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones:

    - Can Lleonard (ioga i meditació contra la violència a la dona).

    - Pati antigues escoles Fabra (mural col.laboratiu).

    - Plaça de l'Ajuntament (acte institucional i de les diferents associacions de dones del nostre poble).

    La violència que afecta les dones pel sol fet de ser-ho. Constitueix un atemptat contra la integritat, la dignitat i la llibertat de les dones, independentment de l´àmbit en el qual es produeixi.

    S'entén per violència de gènere qualsevol acte violent o agressió, basats en una situació de desigualtat en el marc d'un sistema de relacions de dominació dels homes sobre les dones que tingui o pugui tenir com a conseqüència un dany físic, sexual o psicològic, incloses les amenaces de tals actes i la coacció o privació arbitrària de la llibertat, tant si tenen lloc en l´àmbit públic com en la vida familiar o personal. 

    El concepte “violència de gènere” dóna nom a un problema, que fins i tot fa poc, formava part de la vida personal de les persones; era considerat un assumpte de família que no havia de transcendir de portes enfora i, per tant, en el qual no s'havia d'intervenir. Entendre la violència com un assumpte personal reforça a les dones a una situació de subordinació respecte de l'home i implica assumir les relacions de poder històricament desiguals entre els dos i a través de les quals es legitima l'home a mantenir el seu status-quo de la dominació fins i tot a través de la violència. Aquesta percepció contribueix al fet que les dones no denunciïn la seva situació per por, vergonya o culpabilitat.

    Cal recordar que la violència és una estratègia de relació apresa, no és innata. 

    Iniciatives com aquestes són molt positives per erradicar el masclisme immers en el subconscient col·lectiu, per això contribuirem a fer-ne tantes com siguin possibles, que mai seran suficients 

     Volem acabar fent un desig per a totes les nostres veïnes i veïns perquè tots gaudim d'un Bon Nadal i d'un millor i fructífer Any nou 2020.

Pujar al principi de la pàgina