X
Avis serveis AOC
Escrit AA-CUP novembre de 2019. Parlament del regidor d´AA-CUP en la moció de rebuig a la sentència del TS
 
Versió per imprimir
Alternativa per Alella-CUP
  • Creiem que la societat catalana i les seves institucions estan sent violentades pels poders coercitius de l'Estat (legislatiu, executiu, econòmic i militar) i que el Govern de la Generalitat no està fent absolutament res per defensar-les.

    El govern no té res d'efectiu, utilitzant les seves mateixes paraules, i es mostra incapaç, fins i tot, de salvaguardar l´àmbit autonòmic que li confereixen l'Estatut i la Constitució. El Govern de l'Estat segueix impugnant les lleis que aprova el Parlament de Catalunya i el ministeri de l'Interior practica l'espionatge massiu i la persecució ideològica, alhora que omple Catalunya de policies i militars, En conseqüència, la Generalitat ha entregat les competències d'ordre públic. I no tan sols això, sinó que és incapaç de retenir el control de la seva pròpia policia, que obeeix el dictat de les forces d'ocupació i actua com un cos de repressió colonial contra la població civil.

    En els últims dies hem vist escenes absolutament indignes i intolerables per part d'una policia que teòricament hauria d'estat subjecte a control democràtic, a més de contravenir tots els protocols interns: utilització de munició no permesa, trets selectius sobre persones amb l´ànim de provocar lesions, cops de porra per sobre de la cintura, acarnissament contra ciutadans que exerceixen el dret de manifestació, agressions contra menors d'edat (com els estudiants d'ESO dels instituts), formació de carrusels i atropellaments amb vehicles policials, conduccions temeràries en contra direcció, i provocacions de tota mena (incloent-hi els insults i la invitació a la gent a enfrontar-s'hi: “veniuuuu, que som gent de pau…”). I això per no parlar de la infiltració d'agents de paisà entre els manifestants amb l'objectiu de generar conflictes, com ha quedat a bastament acreditat. Tot plegat són pràctiques i comportaments habituals dins el cos dels Mossos d'Esquadra, i molt especialment dins de la Brigada Mòbil.

    Després de tants anys de tolerància, permissivitat i complicitat per part de la Direcció General de Policia i del Departament  d'Interior, ara no hi ha capacitat -o pitjor, voluntat- d'extirpar aquest càncer. Si bé votarem a favor de la moció, volem manifestar als companys d'ERC-SxA i de JxCat en aquest ple que és urgent i necessari rellevar el conseller Miquel Buch de les seves funcions, i advertir-los que la inhibició del vicepresident Pere Aragonès, i de la consellera de Justícia, Ester Capella, no són admissibles. Convé recordar que el conflicte amb l'Estat no és pas d'ordre públic, sinó que és de naturalesa política i amenaça les nostres llibertats col·lectives i individuals. La violència estructural prové de l'Estat. Que ERC i JxCat no ho oblidin, i no facin el joc a l'ocupant. Visca Catalunya Lliure!

Pujar al principi de la pàgina