Escrit ERC+SxA desembre de 2019. Alella + sostenible
 
Versió per imprimir
Logo ERC+SxA
  • El medi ambient i la importància de frenar el canvi climàtic està en boca de tothom i la societat demana als seus representants polítics més propers la seva implicació perquè la gestió local tingui present criteris de sostenibilitat en el seu dia a dia. És per aquest motiu que des d'Esquerra Republicana-Sumem per Alella, com a grup municipal amb les responsabilitats de govern, volem integrar la variable ambiental en tots els projectes que s'impulsin des de les diferents regidories, perquè només si tenim en compte la necessitat d'incloure criteris de sostenibilitat des del moment en que neix qualsevol iniciativa, aconseguirem que aquesta sigui respectuosa amb el nostre entorn.

    Fem nostra la dita “pensa globalment, actua localment”. Ens mouen objectius globals molt ambiciosos com ho és assolir un desenvolupament sostenible, però pensem que les actuacions que podem fer de forma local o el compromís que puguem fomentar perquè la ciutadania de forma individual s'impliqui en aquest repte, són tan o més importants. Estem en un moment de canvi. Hem de deixar de pensar que som subjectes passius afectats pels canvis que s'estan produint en el nostre entorn, com la pujada de temperatures, a veure la necessitat de convertir-nos en subjectes actius que actuïn en pro d'una millora del medi ambient.

    Un dels objectius d'aquest mandat serà doncs fomentar la sostenibilitat ambiental com a principi rector en totes les regidories de l'Ajuntament. Aquest principi es pot aplicar a gairebé totes les activitats: en les pròpies oficines (estalvi en el consum de paper), en la gestió dels equipaments (estalvi en l´ús d'energia), en l'organització d'esdeveniments (minimització de la generació de residus), en el planejament de la mobilitat (reducció de les emissions contaminants), en la gestió de terrenys agrícoles i forestals (prevenció d'incendis i conservació de la biodiversitat) o en la compra i contractació de serveis (criteris de compra verda).

    És en aquest darrer punt en el que volem fer una especial crida a la participació tenint en compte que les festes de Nadal s'han convertit també en dates de consum. Algunes de les petites grans accions que podem fer aquests dies són comprar als comerços locals, escollir productes de proximitat, optar per regals fabricats amb materials renovables, evitar embalatges innecessaris i fer un esforç per recollir els residus de forma selectiva. Aquest és el millor regal que podem fer a la mainada, celebrar el Nadal de forma sostenible per a que en puguin seguir celebrant molts més.

Pujar al principi de la pàgina