Filtrar esdeveniments
Escrit Alella Primer-CP novembre de 2016: "No és NO"
 
Versió per imprimir
  • Alella Primer-CP

    Finalment ja tenim nou govern a l'estat espanyol. Un govern del Partit Popular al qual els que som socialistes catalans no hem volgut donar suport.

    Els motius són més que coneguts; no compartim les seves polítiques econòmiques i socials, no el creiem capaç ni amb voluntat suficient de lluitar contra la corrupció i el considerem en gran mesura responsable de la manca de diàleg entre els governs de la Generalitat i de l'Estat i que només fa que agreujar el problema de fons de les relacions entre Catalunya i la resta d'Espanya. Una situació que en menys d'un any pot conduir al xoc de trens en el nostre país.

    Els socialistes hem intentant estendre ponts de diàleg entre uns i altres per avançar en la  nostra proposta de construcció d'un estat federal a Espanya, buscar acords necessaris en aquest sentit sempre ha estat una prioritat, des de la premissa de la defensa de la plurinacionalitat i el ferm respecte a les aspiracions de més autogovern per a Catalunya.

    Ara mateix estem davant un problema polític que només pot trobar solució a través del diàleg, la negociació i el pacte. Pensem que el federalisme es la opció que permet trobar les millors solucions a l'encaix de Catalunya amb la resta de l'estat. És la via que permet reconèixer, integrar i respectar les diferents visions nacionals que conviuen a Espanya. No podem continuar amb una situació, ja insostenible, que només ens conduirà al conflicte permanent o a la ruptura.

    Lamentem la judicialització que se'n fa de la política, quan les conseqüències d'alguns actes acaben en un jutjat senzillament perquè no hi ha la voluntat de parlar i cercar de veritat la via que resolgui l'encaix del problema de Catalunya amb Espanya, des de la política i amb cessions per part d'uns i altres. Però, malhauradament, tornem a tenir un govern que serà incapaç d'obrir una perspectiva de diàleg ni de negociació, ni posarà la voluntat de pactar una solució a les demandes dels catalans i catalanes.

    Com sempre hem defensat, l'encaix aniria recollit en un projecte federal de modernització d'Espanya, un projecte que cal definir i desenvolupar d'acord i de la mà de tots els i les que pensem que és possible un estat que tingui en compte, conjugui i respecti les diferents sensibilitats socials, culturals i econòmiques de cada nació que el conforma.

Pujar al principi de la pàgina