Filtrar esdeveniments
Escrit Gd'A desembre de 2017. "Un pressupost de 14 milions d'euros sense participació"
 
Versió per imprimir
  • gda

    Des de finals de juliol i fins el 30 de novembre el Govern no s'han sotmès al control del Ple de l'Ajuntament. Entre tant, hem vist obrir-se i tancar-se l'aparcament de Can Calderó, i ja veurem com acaba. Hem vist l'informe de l'Interventor que adverteix sobre un contracte fora de la legalitat; fet gravíssim que s'ha repetit altres vegades; fer marxa enrere a la reforma de l'ajuntament i aprovar el Pressupost 2018 amb el nostre vot en contra i només els vots del govern.

    Seguim sense fer pressupostos participatius tot i que el PAM preveia “la implicació dels consells sectorials en la gestió pressupostària” el 2017, ni tampoc es fa en clau de gènere per determinar l'efecte de les polítiques d'ingressos i despeses sobre les dones i els homes, tot i establint processos analítics per poder veure l'impacte diferencial del pressupost i, alhora la relació cost-benefici dels serveis que es presten.

    Les xifres són importants perquè es transformen en fets i realitats. En Salut, hi ha un descens del 21,60%; Educació tindrà menys de l'1% d'increment, i a Serveis a les Persones comptarem amb 6.000€ més, a banda dels  sous del personal. Els increments estan a àrees que no tenen cap incidència en el benestar social general: Urbanisme, que puja un 64,44%, Comunicació, més de 12,5%; Alcaldia més del 10%  o Festes, quasi un 8%.

    La preocupació per la Seguretat, tampoc es veu reflectida en el pressupost, amb una disminució del 2,11%, equivalent a 22.000€ menys per la policia. I creiem inadmissible comprar el mòdul prefabricat pel Casal (33.000€) quan hem pagat un lloguer de quasi 1000€/mensuals els últims 4 anys: una despesa de 48.000€. Paguem dues vegades per improvitzar o no planificar.

    Aquest pressupost no apunta cap a la municipalització dels serveis públics, ni per afavorir l'economia del bé comú (salaris dignes, igualtat de gènere, protecció del medi ambient, economia de proximitat,...en l’ús de la banca ètica, en la promoció de l'economia social.... ), ni per rebaixar la pressió fiscal, ni per incrementar l'eficiència, l'eficàcia o l'estalvi.

Pujar al principi de la pàgina