X
Avis serveis AOC
Filtrar esdeveniments
Escrit Gd'A juny de 2018. "Nous governs, nous temps"
 
Versió per imprimir
  • gda

    És el nou govern de Pedro Sánchez, és el nou govern de Quim Torra i és nou el govern d'Andreu Francisco. A un any de les eleccions, tot està per fer i tot és possible. Estem vivint uns dies de grans canvis i esperances i, nosaltres, com sempre, ens detenim a analitzar i a reflexionar sobre els esdeveniments al teu poble. Sobre el que passa a la nostra estimada Alella.

    Benvingut Marc Almendro, número 8 de la llista d'ERC que entra per la porta gran després de la jubilació de Nonell. Més que per la porta gran, ja que ha comportat una remodelació quasi total del govern local i un increment retributiu tant per a ell (en relació a la seva anterior etapa com a regidor), com per la cantera: Laura Ribalaiga i Anna Alfaro. Però sobre tot, pel poder que representa: és el nou primer tinent d'Alcalde, desplaçant els veterans Salas i Vilaró;  i l'Alcalde li delega les dues carteres amb les que es domina l'Ajuntament: Hisenda i Administració. Com sempre, diran que la distribució de regidories no és substancial , perquè les decisions importants es prenen en Junta de Govern. Però, diuen, diuen, diuen.... El que està clar, és que el tarannà del Marc no és el de l'Andreu. Marca perfil propi des del primer moment: contacta amb la oposició, pregunta i comenta; s'obre i assumeix una maduresa que ens permet  confiar en el futur i intuir altres escenaris. En parlarem ben aviat.

    Quatre anys després de l'aprovació del POUM veiem el TSJC pronunciar-se sobre la manca de viabilitat econòmica del Pla que afecta la zona del Caprabo i Can Viló. Sabem dels múltiples recursos contra l'Ajuntament per molts temes del POUM, motiu de la contractació de la multinacional Deloitte, però en tot aquest temps, l'Alcalde no ha convocat als grups municipals per informar dels que hem perdut, dels que hem guanyat o de cap a on anem. Els veïns de Mar i Muntanya, que jutgin per si mateixos si guanyen o perden amb els 11 habitatges, amb els seus aparcaments i trasters que es construiran a la parcel·la entre l'Avgda Badalona 17 i l'avgda Barcelona, 59-53, on hi va haver una bonica casa a 4 vents. Una de les més antigues i pintoresques urbanitzacions del poble veu novament trencada la seva fisonomia i paisatge urbà.

Pujar al principi de la pàgina