• Logo ERC+SxA

    En aquesta vida és tan important saber guanyar com saber perdre. Al darrer butlletí municipal, en aquest espai d'opinió, el grup municipal de Convergència Democràtica de Catalunya titulava el seu escrit «63.479,85€ euros sota sospita» on qüestionava la contractació del «servei per a la realització de les funcions de promoció del municipi a través dels seus comerços i negocis» mitjançant un procediment negociat sense publicitat. Aquest import, que inclou l'IVA i és per dos anys improrrogables, permet que l'Ajuntament disposi dels serveis d'una professional per tal de dinamitzar les activitats de promoció econòmica i emprenedoria del poble. L´única cosa que podem dir al respecte és que el procediment de contractació va ser correcte. Es posa en entredit per part del regidor de CDC que es van convidar tres professionals i només una va presentar oferta.


    La història de vegades té curioses coincidències. El mes d'octubre de 2014 CiU es va incorporar al govern municipal. Una de les primeres actuacions que van dur a terme, amb l'assessorament professional de l'actual regidor de CDC, va ser treure a licitació mitjançant procediment negociat sense publicitat el «servei d'informació, difusió, promoció i atenció turística de l'Oficina de Turisme d'Alella». Un contracte d'un any més un any prorrogable per un import total pels dos anys de 72.600€ IVA inclòs. En aquella ocasió és van convidar 6 empreses. Només una va presentar oferta i en va ser l'adjudicatària. Aquella contractació no està sota sospita, les dues són correctes.  

    En el mateix escrit també s'acusava l'alcalde i el secretari municipal que aquest no es pronunciés sobre l'expedient. Suposem que després de pregar als seus companys a l'oposició —perquè si no no s'entén que hagin trigat tant a demanar-lo pel procediment que la normativa estableix— el portaveu del grup municipal de CDC ja ha aconseguit les cinc signatures necessàries dels regidors i regidores per sol·licitar l'informe que demanava al Secretari Municipal, i aquest l'emetrà en breu amb el contingut que estimi oportú.

    La darrera petició del portaveu del grup municipal de CDC ha estat la de demanar un llistat de tots els contractes d'obra pública licitats els darrers dotze anys... Els el facilitarem perquè puguin buscar el que creguin convenient... Cadascú fa l'oposició com millor creu i no serem nosaltres qui ens atrevirem a dir-los com l'haurien de fer, però algú del seu partit o del seu entorn els hauria de fer una reflexió.