Escrit AP-CP gener de 2019: "Per la defensa de la convivència, les llibertats i la democràcia"
 
Versió per imprimir
  • Alella Primer-CP

    Des del Partit dels Socialistes de Catalunya sempre hem treballat per a la consecució d'una societat democràtica, igualitària i per la justícia social com a base del progrés compartit.

    Al llarg d'aquests anys hem aconseguit prosperar com a societat, avançar en drets socials i llibertats i aprofundir en el camí democràtic que va emprendre el nostre país.

    Com a societat hem sabut fer front a reptes col·lectius, hem sabut estar units en els moments més durs de la nostra història, com quan vàrem viure els efectes del terrorisme, i hem treballat sempre per a la cohesió social i la pluralitat. Així és com hem transformat pobles i ciutats d'arreu del territori i com hem construït els millors anys del nostre país.

    La crisi econòmica va comportar una greu sacsejada també del nostre sistema polític i les institucions. Davant d'aquesta situació hem defensat sempre la necessitat d'avançar en un aprofundiment democràtic per enfortir-nos com a societat, amb esperit constructiu i voluntat de preservar els avenços aconseguits.

    No obstant això, vivim l'auge de moviments populistes, el creixement del nacionalisme i l'extrema dreta al conjunt d'Europa. Ara també a casa nostra. Uns moviments que imposen una retòrica de l'enfrontament, que neixen, viuen i creixen amb el conflicte i que s'alimenten de les desigualtats socials. Ho hem vist a Catalunya, i ara també amb els resultats de les eleccions a Andalusia.

    Aquests moviments representen una amenaça real al que ha estat la nostra lluita per a la consecució d'una societat més justa, lliure, igualitària, feminista, fraternal i plural, així com dels valors de l'europeisme que han contribuït al major període de pau al continent. Aquests valors avui es veuen amenaçats i com a demòcrates estem disposats a fer-hi front.

    Tanmateix, el conflicte independentista ha alimentat aquesta confrontació i recorre sovint a la retòrica de l'enfrontament que malmet la cohesió social i la convivència. Apel·lacions a vies eslovenes o similars són d'una irresponsabilitat sense precedents, que posen en risc tot el que s'ha aconseguit fins ara, tot el progrés guanyat en aquests anys de democràcia.

    Cohesió social i convivència són dos bens preuats que cal preservar per damunt de tot. A la vegada estem convençuts que és només des del respecte a totes les idees, el respecte a la llei i a les institucions, que serem capaços de traçar un futur millor.

Pujar al principi de la pàgina