• Alella Primer-CP

    Sens dubte,un dels temes que més preocupa a la ciutadania d'Alella és la seguretat en el poble i la dels seus domicilis. En aquest sentit, en el passat Ple d'octubre, vàrem poder escoltar algunes demandes per part dels veïns i veïnes que hi van assistir. I justament per aquesta preocupació i lligat amb el pressupost de 2019 que es portava a aprovació en aquest mateix Ple, nosaltres ens vàrem abstenir en la seva votació.

    Tot i que el pressupost té una continuitat pel que fa als objectius programatics de l'actual mandat i del que nosaltres compartim la majoria de punts, sí és cert, per altra banda, que ens hauria agradat veure-hi una major dotació econòmica en l’àrea de seguretat i civisme que permetes fer front a circumstàncies que requereixin garantir la prevenció i execució d'aquesta seguretat cap als alellencs i alellenques i que no es tornéssin a repetir fets com els del passat setembre. Per altra banda, també ens hauria agradat veure un increment en l’àrea d'emprenedoria, comerç i consum. Ja vàrem expressar que si la promoció turística del poble és molt important, no menys ho és la seva promoció económica a través del seu comerç i de les seves empreses i de la incentivació perquè se n'implementin de noves en el municipi i siguin generadores d'ocupació. Explorar noves fòrmules de promoció económica a través de l'economia social també en seria un dels aspectes que es contemplaven en el PAM i que sembla no reflectir-se en aquest pressupost.

    Volem recordar des d'aquestes línies a un bon company i amic que ens va deixar fa ben poc, en Joaquim Julià, regidor del PSC en el nostre ajuntament en el mandat 1983-1987. Personalment el voldria recordar com a un bon acompanyant en aquest camí de la política, sovint tan convúls però a la vegada apassionant i amb qui havia pogut compartir interessants debats de primer nivell, tot i que a vegades no coincidissim en algunes idees, sobretot en aquests darrers temps. El recordarem sempre com una persona amb uns grans valors socials, d'esquerres i progressista.