Escrit PDeCAT d'octubre de 2018: "Línies vermelles: Seguretat i confiança"
 
Versió per imprimir
  • Logo PDeCAT

    En les últimes setmanes hem commemorat moments històrics. Moments dolorosos, d’incertesa, però amb regust de cosa nova. Hem crescut com a poble i avancem amb dignitat renascuda. I no ho fem gràcies a la voluntat difusa o juganera d’uns o altres polítics i dirigents, ho fem gràcies a la cadena humana anònima, a la confiança en el veí de qui sols esperem lleialtat, honestedat i transparència, sovint traduït en INFORMACIÓ. Si estem informats podem entendre i podem discrepar. Si estem informats podem confiar. I és aquesta confiança que ens dona Seguretat. I NECESSITEM SENTIR-NOS SEGURS.

    Que el nostre poble es senti desprotegit de cossos de seguretat, inexplicablement i en moments crítics, i sobretot sense informar la població, generen inseguretat i minen la necessària confiança en els nostres representants i gestors. La IMPUNITAT davant d’atacs patits contra les llibertats de la gent i els estaments públics, tampoc no ajuden. Generen desconfiança. I NECESSITEM CONFIAR.

    Seguretat i Confiança són dues baules necessàries de la cadena que conforma un poble, una societat. Des del nostre grup ja estem treballant per millorar la Seguretat i la Confiança. Tenim les eines. Tenim la voluntat. Hem tingut la generositat de confiar en l’actual equip de govern. Conclusió: el pressupost en seguretat 2019 NO s’incrementa, sinó que DECREIX.“Pressupost de Continuïtat”, diuen. Continuïtat en els desencerts? On anem?

    D’altra banda la Plaça 1 d’Octubre ja és una realitat en el nostre poble. La nostra proposta recolzada per la unanimitat del Ple commemorarà una victòria a les urnes que ni tant sols la violència d’un estat va poder aturar. No oblidem ni perdonem la ignomínia que van voler infligir-nos. Un cop més reclamem l’alliberament dels nostres presos i que puguin tornar els nostres exiliats.

Pujar al principi de la pàgina