Esta página en castellano This page in english Aquesta pàgina en català
Enoteca
 • VINE I TASTA ELS VINS DO ALELLA!

  Si t'agraden els vins, has vingut al lloc adient per a poder tastar-los, perquè Alella és terra de vins. En aquest poble s'elaboren vins des d'època romana i la qualitat i fama dels seus productes ha perdurat al llarg de la història. Què t'oferim a Alella? No hi ha dos vins iguals i volem que coneguis les peculiaritats dels vins DO Alella. Beure un vi DO Alella és beure el nostre paisatge, aquest sol intens, aquest pedaç de Mediterrani, la frescor del Parc de la Serralada Litoral i el terra de sauló o argila. I, com no podia ser d'una altra manera, el resultat és un ventall de sensacions i matisos.

  L'Enoteca d'Alella

  El dia 6 d'octubre de 2012 es va inaugurar l'Enoteca de l'Oficina de Turisme d'Alella. Mira com va ser la inauguració!

  L'Enoteca no és un bar, tampoc és una botiga, sinó un servei inclòs a l'Oficina de Turisme en el qual, mitjançant l'Enotast, es donen a conèixer i es tasten vins de la DO Alella dins d'una programació promocional concreta per entendre millor les seves peculiaritats i aplicacions a la gastronomia.

  Què t'oferim a l'Enoteca? 

  • Iniciar-te al tast vins a través de l'Enotast: podràs fer de manera fàcil i amena un tast amb els tres passos fonamentals (anàlisi de color, d'aroma i de sabor). Tindràs tota la informació i elements necessaris.
  • Gaudir d'aquests productes fora de l'Enoteca: t'informarem de les visites guiades als cellers DO Alella, de les botigues de vins especialitzades del municipi i dels restaurants on pots tastar aquests vins amb una proposta gastronòmica suggestiva.    PROGRAMA D'ACTIVITATS DE 2018
  • Enotast: És un esdeveniment obert a totes les persones majors d'edat que tinguin interès a conèixer i tastar els vins de la DO Alella. Es fa a l'Enoteca de l'Oficina de Turisme i per participar no cal inscripció prèvia. Són trobades mensuals en les quals passem junts una estona (aproximadament d'una hora) per parlar i tastar els nostres vins. A cada sessió tastem dos o tres vins escollits d'acord a cadascuna de les èpoques de l'any i els acompanyem dels productes gastronòmics de temporada més adients als vins. L'activitat està dinamitzada per un o una sommelier. 
  • Mostast: Són tallers didàctics de tast de most adreçats a infants de 3 a 12 anys i dinamitzats per una pedagoga, en els quals s'ensenyarà a la canalla a experimentar amb els cinc sentits el fruit d'aquesta terra. S'han programat una dotzena de tallers en els què es treballarà, d'una forma amena i divertida, les aromes, els colors, el tacte, els gustos i l'oïda de tot el procés d'elaboració des de la vinya al most. Els tallers infantils coincideixen amb les sessions d'Enotast, de manera que l'experiència enològica es converteixi en una activitat familiar, en la qual els adults podran participar en el tast de vins mentre els infants assisteixen als tallers.